Skeiv sommer 

Skjellsettende ferie i Wien

Ifølge Hani Assaf ga Wiens berg- og dalbane han et nytt liv, og hans møte med Wiens politi ga han et nytt syn på nordmenn.

Hani Assaf har nytt friheten til å kunne reise hvor han vil i sommer. Den Østerrikske hovedstaden Wien besøkte han sammen med vennene Ahmad Alak and Markus Christensen, som her er knipset i selfie foran Belvedere palasset. Downtown Wien kan skimtes i det fjerne.
Publisert

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommer. Dagens sommergjest er filmskaper Hani Assaf aka den ukronede dragdronningen Frida Marida.

 – Hvordan ser sommeren din ut i år?

  – Dette er det første sommeren jeg har vært i stand til å reise på ferie etter å ha vært seks år i overlevelsesmodus. Jeg har vært papirløs, så var jeg fattig, så kom koronapandemien og så måtte jeg vente på at min oppholdstillatelse skulle bli utstedt. Nå er jeg endelig fri. Og jeg har reist til Libanon, Polen og Østerrike, og innimellom har jeg vært i Lofoten noen dager.

 – Hvilken lhbt+person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

 – Ingen. Jeg liker store byer, arkitektur, museer, mat og noen fysiske aktiviteter, noen spesielle live musikkarrangementer og homofile arenaer med så lite alkohol at jeg tror ingen utenom meg selv er i stand til å planlegge en slik tur.

 – Beste sommerminne?

 – I Wien da jeg i fornøyelsesparkens vanvittige berg- og dalbane ble snudd opp ned i en kjapp bevegelse som ga nakken min et knekk som bidro til å redusere mine kroniske nakkesmerter. Berg- og dalbanen gjorde med meg det fysioterapeuten ikke har kunnet gjøre.

Verste sommerminne?

– Da jeg ble bøtelagt i Wien fordi jeg syklet i fotgjengerfeltet. 30 euro kostet det meg. Det positive med hendelsen var at i møte med Wiens politi fikk jeg korrigert mitt inntrykk av kalde nordmenn. Politiet i Wien er ikke bare kalde - de er også frekke!

Liker du spontane turer eller er du en planlegger?

– Jeg har alltid vært spontan av meg. Men det er smartere å planlegge når du betaler penger for å dra til et sted du kanskje ikke besøker igjen veldig snart. Det har jeg nettopp erfart.

Hvis du får gjester fra utlandet, hva vil du vise frem av Norge? Og hva vil du ikke vise frem?

– Jeg tar dem med til Stockholm!!

Hva ville folk blitt mest overrasket over at du gjør om sommeren?

– Beslutningen om å ikke reise til Libanon i sommer, mens hele familien min faktisk er der på besøk fra utlandet. For to år siden valgte mine søsken å boikotte meg fordi jeg driver med drag. I år har jeg blitt reisedyktig, og nå har jeg bestemt meg for å boikotte mine søsken. Jeg vil ikke at de skal ta kontakt med meg. For å ivareta min egen stolthet og verdighet, og for å leve i fred med meg selv nekter jeg nå meg selv å nyte den fantastiske libanesiske sommeren.

Hvilken skeiv sak brenner du for?

– Jeg er ikke sikker på spørsmålet, men jeg har et problem med body shaming. Jeg antar derfor at jeg vil svare at jeg ikke liker hvordan sosiale medier - spesielt om sommeren - øker kroppspresset og mengden muskler homofile gutter føler de må dele på profilen sin for å føle seg verdifull.

Hva leser du i og ser du på i sommer?

– Klartale avisen for å forbedre mine norskkunnskaper, og så ser jeg på dumme spanske Netflix-serier.

Favorittsommerlåt?

– Den arabiske glade og morsomme sommerlåten «Balbata» av Emirati-sangeren Hussain al Jassmi. Jeg oppdaget låten på roadtrip i Lofoten sammen med musikervennene mine Ahmad og Nawar.

 

Powered by Labrador CMS