Kim & Wenche

Kim Friele og Wenche Lowzow

Retten til å elske

Filmskaper Liew Ceng Teng lager dokumentarfilm om den norske lhbt-bevegelsen sett gjennom Kim Friele og Wenche Lowzows historie.

Publisert Sist oppdatert

Liew Ceng Teng har jobbet med dokumentarfilmen, «Kim & Wenche - Retten til å elske», siden 2016, og rakk akkurat å møte Wenche Lowzow før hun døde 24. september samme år.

– Kim og Wenches innsats mot fordommer er historisk og har vært med på å gjøre Norge til et bedre land å leve i, sier Teng.

– Filmen gir et nærgående bilde av de to. Den tar også for seg hvordan det er for Kim å være igjen alene etter Wenches død. Kim har fortsatt å bidra til filmen som dekker 60 år av den norske lhbt-bevegelsen, og jeg har gjort flere intervjuer med henne. Hun er jo en tøff og direkte dame, og er samtidig en kjent offentlig person. Men jeg ville gjerne også vise en annen, og mer sårbar og omsorgsfull side av henne.

Liew Ceng Teng kom til Norge fra Malaysia i 2010. Han forteller Blikk at han måtte flykte etter at han sto fram som homofil i hjemlandet der homofili kan straffes med inntil 21 års fengsel. Året før hadde han forelsket seg i Hans Petter Harboe, som han senere giftet seg med, og som også er involvert i produksjonen av dokumentarfilmen. I Norge har Teng utdannet seg til lydtekniker og jobber i dag i filmbransjen.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS