Reisen til homohatet

Pål Vegard Hagesæther har drukket hjemmebrent med faren sin på hemmelig homofest i Iran, møtt lhbt-aktivister som er dømt til døden, smuglet regnbueflagg og blitt beskyldt for å være spion i Tyrkia.

Publisert Sist oppdatert

Lhbt-befolkningen i Vesten nyter godt av tilkjempede rettigheter, men i mange andre land går utviklingen i stikk motsatt retning. Journalist og forfatter Pål Vegard Hagesæther reiste til Russland, Jamaica, India, Uganda, Iran og Tyrkia på jakt etter de bakenforliggende årsakene.

– Jeg så at det gikk raskt framover i mange land, der rettigheter som partnerskapslov, ekteskapslov og mulighet til å skifte juridisk kjønn kom som perler på en snor. Nyheter fra andre verdensdeler viste en motsatt retning. I dag er gapet mellom de homovennlige og homofiendtlige landene blitt større. Jeg kunne også ha reist til Indonesia, Bangladesh, Syria og Irak, men jeg gjorde et utvalg.

Hagesæther har nå sortert alle inntrykkene og forteller om dem i boka «Skeivt ut – en reise i homofobiens land», som kommer ut i august.

Parken i Teheran

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS