Podkast

Menn som selger sex

Andrés (37) og Aleksander (31) har erfaring som sexarbeidere, og i podkasten «Menn som selger sex» snakker de om opplevelser, politikk og fordommer.

f.v. Aleksander Sørlie og Andrés Lekanger har startet en podkast der de snakker om livet som sexarbeider i Norge.
Publisert Sist oppdatert

Andrés Lekanger (37) jobber i Sexarbeidernes Interesseorganisasjon (PION), og Aleksander Sørlie (31) jobber som fagkonsulent på Pro sentret.

Begge har erfaring innen sexarbeid. Nå ønsker de å bryte tabuer og belyse sider ved bransjen som kanskje ikke alle er like bevisste på. 

I den nye podkasten fra VårtOslo, «Menn som selger sex», tar de opp spørsmål rundt sexarbeid og sexarbeidernes rettigheter, samt gir deg et unikt innblikk i hvordan det oppleves å være sexarbeider i Norge. 

«Jeg blir ganske frustrert over hvor lite meningsmangfold det er i Norge rundt debatten om sexarbeid. Mange tror at de som driver med sexarbeid er skadet på et eller annet vis, og det er en automatisk antagelse om at det kun er kvinner som selger sex», sier Andrés Lekanger til VårtOslo.

«Vi ønsker å bidra til en bredere debatt, og få inn perspektiver rundt mannlige sexarbeidere. Men også politikken rundt sexarbeid er viktig», sier han.

Aleksander Sørlie legger til at politikken rundt sexarbeid er svært dårlig på å engasjere de det faktisk angår.

«Når jeg snakker med noen om politikken rundt prostitusjon, antar de at jeg ikke har erfaring med det å faktisk selge sex. De blir overrasket, og samtalen går fort vekk fra politikken og heller over i mine personlige erfaringer», sier Sørlie. 

Lekanger og Sørlie forteller at det er en tendens til å snakke om politikken rundt sexarbeid som om sexarbeiderne selv ikke er i rommet. 

«Mange har en tanke om at folk som selger sex er litt skadet og uopplyste, så det er irrelevant å lytte til oss.»

Du finner «Menn som selger sex» på Spotify og Apple Podkaster, eller ved å trykke her.

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS