«Bonita & Midori» av Hao Nguyen vant «All Out Photo Awards» i kategorien «Healing».

9 fotografier som fanger skeivt samhold og opprør

Dette er vinnerne av All Outs første fotokonkurranse.

Publisert

Fotokonkurransen All Out Photo Awards ble arrangert i år, for aller første gang, i regi av MTV og den skeive organisasjonen All Out.

Datoen for utlysning av fotografier falt på 17. mai, som i tillegg til å være Norges nasjonaldag er den Internasjonale dagen mot homofobi, bifobi, intersexisme og transfobi (IDAHOBIT). Årets IDAHOBIT-tema var «Together: Resisting, Supporting, Healing!» og All Out og MTV lot dette være tema for årets fotokonkurranse.

Nå er vinnerne kåret.

Vinnerfotografiene viser på rørende og sterkt vis hvordan det skeive miljøet gjør motstand, støtter hverandre og leger sine sår. Her får vi se både skjønnheten, utholdenheten og livsgnisten i verden lhbt+befolkningen, men også smerten og isolasjonen mange har kjent på det siste året.

Den internasjonale juryen valgte sine favoritter blant mer enn 1 800 fotografier, sendt inn av om lag 380 fotografer fra 60 forskjellige land.

Vinnerfotografiene ble vist på reklameskjermene til ViacomCBS på Times Square i New York under årets Pridemarkering. De vil også vises under World Pride i København i august, før utstillingen legger ut på en internasjonal turné.

Se vinnerne og les historiene bak fotografiene her:

Vinner av kategorien «Resisting»: «Kurdish trans women» av Cansu Yıldıran (Tyrkia)

Rukan and Hejar, to kurdiske lhbt+aktivister kysser under en protest på kvinnedagen Kadıköy, Tyrkia, 6. mars 2021. Etter protesten var de ofre for en voldelig arrestasjon og ble anholdt i 24 timer. Den påfølgende rettsaken resulterte i husarrest. De ble også nektet å forlate landet. Fotografiet forteller historien tyrkiske myndigheters diskriminering mot transkvinner og lhbt+personer.

Runner Up i kategorien «Resisting»: «Adam» av Younes Mohammad (Iraq)

Adam, 32 år gammel, er langt unna hjemmet sitt. Ingen ville gi ham en jobb fordi han er skeiv. Noen forsøkte å drepe ham ved å knivstikke ham i magen, og han føler seg enda ikke trygg.

Runner Up i kategorien «Resisting»: «The real does not fade» av Erica Voget (Argentina)

Motstand i konteksten innesperring. Diversity Pavilion. Buenos Aires, Argentina.

Vinner i kategorien «Healing»: «Bonita & Midori» av Hao Nguyen (Canada)

Jeg fotograferte Bonita og Midori for et skeivt asiatisk kollektiv kalt «New Ho Queen». Temaet var «sukkerert», men jeg klarte ikke å forstå meg på det. Jeg gikk også igjennom kjærlighetssorg og andre traumer, så den originale ideen ble til ideen om å leges gjennom andre.

Runner Up i kategorien «Healing»: «Lea Rose» av Gøneja (Italia, basert i Tyskland)

Lea Rose sitt vannrituale.

Runner Up i kategorien «Healing»: «Aquilo que importa (That which matters)» av Georgia Niara (Brazil)

Ingrid Martins og Gabriellê.

Vinner i kategorien «Supporting»: «Fearless» av Inésio Samuel (Mozambique)

Fryktløse menn holder hender mens de går.

Runner Up i kategorien «Supporting»: «Magda and Daria» av Emilia Martin i samarbeid med Magdalena Ignaczak and Daria Jonc (Poland, basert i Nederland)

Jeg møtte Magda på et hip hop-kurs da vi fremdeles var barn. Miljøet var så ekstravagant og uvanlig for jenter oppvokst i Øst-Europa, i den tidlige post-kommunismens kultur med patriarki, katolisisme og praktikalitet. Magda vokste opp i en liten gruveby dominert av maskulin kultur, høyrevridd politikk og patriarki, hvor mennene jobbet i gruvene, eller som politimenn, og kvinnene passet på huset.

Et landskap formet av overveldende økonomiske vansker og vold. I våre tidlige tenår barberte hun halve hodet sitt, farget den andre halvdelen og fortalte meg om drømmen sin: En dag skal jeg danse for Justin Bieber i musikkvideoer og på turnéer. Magda og Daria møttes på Instagram og forelsket seg raskt. Jeg har alltid sett på deres valg om å leve et kompromissløst liv som en veldig modig handling.

Runner Up i kategorien «Supporting»: «Untitled» av Mike Kear (Storbritannia)

Rundt bålet på Queer Spirit Festival – en feiring av kjærlighet, lidenskap og kreativ ånd i lhbtq+samfunnet. Queer Spirit Festival er formet av møtet mellom de mange synsvinklene, opplevelsene, filosofiene og væremåtene, som alle har skeivhet og spiritualitet i sin kjerne. Det er en smeldedigel av skeiv vitalitet som knytter verdener sammen og utforsker energi, natur og kjærlighet.

Powered by Labrador CMS