TV

Påskekrim med Henrik Asheim og Anette Trettebergstuen

En mystisk morder tvinger programleder Markus Neby til å arrangere Påskekrimlekene for å verne om den tradisjonelle påsken. Dette er de ti kjendisene som «risiker livet» i NRKs aller første Påskekrimleker.

– For å unngå å bli drept har jeg gjort ting jeg aldri trodde jeg kom til å gjøre på TV, sier stortingspolitiker Henrik Asheim (H).
Publisert

– Dette har vært en opplevelse langt utenfor komfortsonen og med livet som innsats. Selv om Markus forsøkte å gjøre påsketuren så koselig som mulig, la det åpenbart en demper på stemningen når vi visste at noen ikke kom til å våkne neste morgen. For å unngå å bli drept har jeg gjort ting jeg aldri trodde jeg kom til å gjøre på TV, sier stortingspolitiker og deltaker i Påskekrimlekene, Henrik Asheim, i en pressemelding fra NRK.

På et avsidesliggende høyfjellshotell i Telemark har Markus Neby samlet et knippe kjendiser. Vinneren er den som klarer å avsløre identiteten til den hemmelige morderen, men først må det naturligvis gjennomføres noen konkurranser.

– Det er for lenge siden Valgerd Svarstad Haugland sang Bobbysocks på Den Store Klassefesten, så det var på tide at Anette Trettebergstuen og Henrik Asheim ble med i et program med høy fare for kunstnerisk opptreden med mikrofon. De er jo vant med å møte motgang, men jeg vet ikke om jeg har sett en fyr være i kjelleren i større grad enn Henrik Asheim er under første konkurranse. Det må i så fall være Ole Henry Snildalsli i samme episode, sier programleder Markus Neby.

Burde vært bedre forberedt

Og utfordringene har stått i kø for den intetanende gjengen av kjendiser.

– Man blir jo litt rar i pappen etter å ha blitt jaget av en morder hele påsken. Og så har jeg funnet ut at kondisen må jobbes litt med. Det er vel ikke vanlig å kaste opp etter å ha fraktet to bæreposer fra bilen og opp til hytta, sier komiker og deltaker i Påskekrimlekene, Ole Henry Snildalsli.

– Vi fikk oppgaver hvor jeg omtrent trodde jeg skulle dø. Det forventet jeg absolutt ikke da jeg takket ja. Kanskje har jeg ikke lest nok påskekrim, for jeg så for meg litt mer påskekos med Kvikklunsj, solvegg og appelsin. Jeg ble oppriktig overrasket over hva vi måtte gjennom, sier artist og deltaker i Påskekrimlekene, Mari Bella.

Deltakerne er håndplukket av den hemmelige morderen, som også publikum kan være med på å gjette hvem er. Markus Neby tror ikke han kunne ha plukket ut en bedre gjeng selv.

– Jeg synes miksen er helt herlig. Kåre Magnus Bergh har vi sett som stødig programleder i lang tid, og jeg lurer på om jeg liker den noe syrligere deltakeren Kåre Magnus enda bedre. Og så ble det et ganske fint samhold mellom de som ikke dør. Så for å bruke en noe forslitt vits, så mener jeg samholdet ble såpass sterkt at Anette ikke kan gi noen av de andre deltakerne verv etter opptaket, sier programleder for Påskekrimlekene, Markus Neby.

Enorm premie

Påskekrimlekene er en slags oppfølger av 24-stjerners julekalender, men med en betydelig tvist. Denne gangen er det nemlig selve livet som står på spill. Og en gigantisk tursjokolade.

– Noen har reagert på at vinneren i 24-stjerners julekalender ikke får en større premie enn en intimkonsert, men en større premie enn livet sjøl kan det vel ikke være mulig å oppdrive?! I tillegg vinner hen en enorm utgave av en kjeks-sjokolade assosiert med skiturer og norsk påske. Men den har vi sensurert sånn at det er umulig for folk å skjønne hvilken sjokolade det er snakk om. Vi driver tross alt ikke reklame på NRK, avslutter programleder Markus Neby.

Påskekrimlekene har premiere på NRK TV og NRK1 lørdag 23. mars.

Dette er deltakerne i Påskekrimlekene:

Anette Trettebergstuen, stortingspolitiker

Kåre Magnus Bergh, programleder

Henrik Asheim, stortingspolitiker

Lena Kristin Ellingsen, skuespiller

Rikke Isaksen, influencer

Esben «Dansken» Selvig, musiker

Kristine Grændsen, skuespiller og komiker

Mari Bella, artist

Arman Surizehi, skuespiller og komiker

Ole Henry Snildalsli, komiker

 

Powered by Labrador CMS