Annsofi & Me, Liive, Ferdinand og Big Daddy Karsten konkurrerer om å bli årets Oslo Pridelåt-artist.

Kamp om Oslo Pride-låt 2020

Oslo Pride har annonsert finalistene i årets Oslo Pride-låt konkurranse. Nå er det opp til publikum å stemme på sin favoritt.

Publisert Sist oppdatert

«Det kom inn mange fantastiske bidrag, og vi vil takke alle artister som ønsket å bidra til årets konkurranse. Juryen har gitt poeng til sine favoritter og nå ønsker vi at vårt flotte publikum skal kåre en vinner,» skriver Oslo Pride i en pressemelding.

JURYENS UTVALGTE TOPP 3:

(i tilfeldig rekkefølge)

Big Daddy Karsten & Ferdinand: “Cancelled”

Juryens kommentar: Inspirerende, empowering, dansbar til 1000. Vil spille denne på skeive fester NÅ!

Om låten og artistene: “Denne låta er like mye et sleivspark til de som fryder seg over at det ikke blir noe fysisk pride i år som den er en humoristisk og dansbar fest i seg selv. Denne låta skal du kunne danse til med bestevennen din på facetime, du skal kunne ha den på headsettet mens du kanaliserer din indre Kim Friele, Marsha P. Johnsen, Reidar Engesbak og Jan Thomas. Den gir deg også forhåpentligvis en validering av at du er bra nok akkurat som du er.”

Big Daddy Karsten (foto: Niklas Mørkland). Ferdinand (foto: Are Næsset)

Big Daddy Karsten, er Norges eneste åpne homofile mannlige rapper, han har over 15 års fartstid i sin sjanger. Du har sett han på hovedscenen under Oslo pride både i 2017 og 2019. Han har spilt noen av landets største festivaler som Hove Festivalen og Skral Festival. Han er kjent for kroppspositivisme, sitt sterke skeive uttrykk og for å være en av de teknisk dyktigste i sitt felt.

Ferdinand er en artist mange har begynt å legge merke til det siste året. Han er like hardtarbeidende og talentfull som han er sprudlende og karismatisk. 24-åringen skiller seg ut i mengden ved å være en særegen performer, solid vokalist, uhyre kreativ, forut for sin tid, målrettet og drite i hva andre tenker om han. Han mener selv at ”En er ikke født til å passe inn, men til å skille seg ut“.

Annsofi & Me: “Beauticool”

Juryens kommentar: Gladlåt med flott budskap. Får lyst til å danse!

Om låten og artistene: Duoen består av Annsofi, tidligere X Factor - og Melodi Grand Prix-finalist (med Alexander Rybaks låt «I’m With You»), og tidligere ambassadør for antimobbekampanjen Bruk Hue - sammen med JP Paulsen, som de siste ti årene har vært låtskriver, produsent og/eller prosjektleder for rundt 40 utgivelser med diverse artister.

Annsofi & Me.

Resultatet er Annsofi & me – og bak både vennskapet og låtene skjuler det seg mange historier de ser frem til å formidle.

“Låten ble inspirert av en dokumentar som handler om det å være homofil med bakgrunn fra miljøer som har lite aksept for homoseksualitet. Jeg har selv alltid opplevd meg litt annerledes, og vet hvor mye det kan koste å tørre å være en «sirkel» i møte med mennesker som foretrekker «firkanter». Som en person som selv vokste opp i et slikt miljø, ble jeg svært sterkt berørt av å se filmen, og skrev låten som en hyllest til mangfoldet.”

Liive: "Enough”

Juryens kommentar: Nydelig stemme, fin melodi og vibe!

Om låten og artisten: Liive - den norsk sangerinnen som alltid har villet gjøre ting litt annerledes, og dro avsted til Danmark da hun ville lage popmusikk. I 2018 vant hun en pris på Smukfest, og åpnet Bøgescenen. (En scene for 30k mennesker) og varmet opp for Britney Spears, Kim Larsen og MØ.

Liive.

Siden har hun spilt konserter på de største scener omkring i Danmark med sitt band og sluppet singlene Tinka (med Burhan G) til Julekalenderen på TV2, og den 17 mai 2019 kom singelen Gaslightning. - Den første engelskspråklige med Liive. Nå bor hun i Norge og lager musikk her.

“Enough er en kjærlighetssang som ganske enkelt handler om å ikke få nok av sin utkårede, og å ønske å danse hele natten lang. Nesten være tvunget til å fortsette å danse, fordi man ikke får nok!”

Trykk her for å stemme: OSLO PRIDELÅT 2020

Legg gjerne med en kommentar på hvorfor låten du stemmer på er din favoritt!

Vinneren annonseres sammen med programmet til Oslo Pride mandag 1. juni og avstemningen stenger lørdag 30. mai ved midnatt.

Powered by Labrador CMS