Intervju

John Færseth skrev i en artikkel i 2019 at den nordiske motstandsbevegelsen med sitt angrep på «homolobbyen» skiller seg ut fra andre grupper på ytre høyre der islam og innvandring er hovedfiender. Bildet viser den nordiske motstandsbevegelsen og motdemonstranter i Fredrikstad sentrum i 2018.

Konspirasjonsteorier for alle

Konspirasjonsteorier ikke lengre er nisje. – I dag florerer det av konspirasjonsteorier. Om politikere, krigen i Syria, strøm- priser, koronavaksinen og den skeive bevegelsen, sier John Færseth til Blikk.

Publisert Sist oppdatert

«Knus homolobbyen! Kamp mot dekadens og antikultur» er hovedparolen til den høyreekstreme nordiske motstandsbevegelsen. Bak parolen hersker det en forestilling om at det eksisterer enlhbt-bevegelse som jobber for å undergrave tradisjonelle familieverdier og heterofile kjønnsroller, og bak lurer jødiske kulturmarxister.

Forfatter, frilansjournalist og konspirasjonseksepert John Færseth avdekket det norske konspirasjonslandskapet da han publiserte boken «KonspiraNorge», som kom ut i 2013. Har det politiske konspiralandskapet endret seg siden boka kom ut?

– Ja, forholdene har endret seg veldig siden jeg skrev boka. Spesielt siden 2013, men også siden 2017 da den kom i nytt opplag.

– Hvordan har det endret seg? Var det mer uskyldig før?

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS