Urix

Hatefullt lovforslag mot skeive i Kenya

Det østafrikanske landet har en ny lov på trappene, «Family Protection Act», som innebærer en total kriminalisering av landets lhbt+befolkning og forbud alle former for skeiv aktivitet, om den blir vedtatt i parlamentet

Parlamentsmedlemmet og forslagstiller George Peter Kaluma har uttalt at formålet med «Family Protection Act» er å forby «alt som har med homofili å gjøre».
Publisert Sist oppdatert

Ifølge pinknews.com er familievernloven et totalforbud mot homoseksualitet. Det inkluderer forbud mot åpent å identifisere seg som skeiv og forbud mot alle lhbt+relaterte aktiviteter.

Brudd på loven skal straffes med minimum 10 år, mens de som blir dømt for likekjønnet sex skal straffes med minimum 14 fengsel. I lovforslaget er det også en bestemmelse som innebærer dødsstraff om man har sex med mindreårige. Skeive om har sex med mennesker med nedsatt funksjonsevne eller skeive som smitter noen med seksuelt overførbare infeksjoner som kan være dødelig, risikerer også dødsstraff

Om lovforslaget går igjennom er Kenya det andre afrikanske landet som kriminaliserer landets lhbt+befolkning, og loven speiler i stor grad Ugandas Anti-Homosexuality Act, som trådte i kraft tidligere i år.

Ifølge pinknews.com har lignende lovforslag blitt foreslått både i Tanzania og Sør-Sudan. I Ghana har president, Nana Akufo-Addo, uttalt at parlamentet har foreslått et lovforbud mot skeive, men regjeringen har ikke vedtatt det fordi det er bestemmelser som strider mot grunnloven.

Parlamentsmedlemmet og forslagstiller George Peter Kaluma har uttalt at formålet med «Family Protection Act» er å forby «alt som har med homofili å gjøre».

Men lovforslaget er ikke bare et angrep på skeive. Forslagene er grovt brudd på alle kenyaneres grunnleggende rettigheter, og ikke bare de som identifiserer seg som skeiv, skriver Anne Mungo på bloggen makingwaves.network

Ifølge Mungo foreslår «Family Protection Act» å begrense retten til privatliv og en rekke andre konstitusjonelle rettigheter som blant annet organisasjonsfriheter og ytringsfriheter, Loven vil også ramme distribusjon av seksuell og reproduktiv helseinformasjon, og alle former for seksualundervisning vil være forbudt.

 

 

Powered by Labrador CMS