Emma Mackey som Maeve, Asa Butterfield som Otis og Connor Swindells som Adam.

Mer Sex Education

Flere av de sentrale karakterene er skeive.

Publisert Sist oppdatert
{"totalCount":0,"result":[]}

Netflix bekrefter at det kommer en ny sesong av den populære serien «Sex Education». «Sex education season 2 is coming, in every sense of the word», var meldingen Netflix postet på Twitter, med klar referanse til hovedrollen Otis (Asa Butterfield) og hans problemer med «å komme» …

Serieskaper Laurie Nunn har foreløpig ikke mange film- eller serieproduksjoner bak seg, men med «Sex Education» har hun laget en solid og morsom serie om 17-åringen Otis som begynner på andre året på videregående i en britisk småby. Han er en keitete og usikker «jomfru», som har vanskelig med å forholde seg til at mora er en frilynt og suksessfull sexterapeut som gjerne snakker om jobben sin med alle hun møter.

Samtidig har den ekstreme åpenheten hennes gitt Otis en svært god teoretisk kunnskap om sex og samliv. På grunn av sitt nye bekjentskap Meave (Emma Mackey), begynner han å gi søkende og hormonelle elever på skolen sexundervisning. Noe de alle ser ut til å trenge på et eller annet vis.

Til tross for at serien i utgangspunktet har ungdom som målgruppe, treffer den likevel seere i alle aldre. Ikke ulikt NRKs populære «Skam»-serie. Dens mange spørsmål rundt sex kan nok virke karikerte, men har tydeligvis relevans for mange. For Netflix kan nemlig skilte med over 40 millioner seere i løpet av den første måneden serien var tilgjengelig.

Flere av de sentrale karakterene er skeive, uten at det gjøres noe større poeng av det. Størsteparten av de skeive karakterene er også rasifiserte, et positivt valg, med tanke på at skeive på film og tv stort sett skildres som hvite. Særlig er Otis’ bestekompis Eric, spilt av Ncuti Gatwa, en herlig karakter som har fått enorm plass i serien, og ikke bare som hovedpersonens sidekick.

Bi-ikonet Gillian Andersson er i storform som Otis’ sexentusiastiske mor. Hennes forhold til omgivelsene og særlig sønnens klønete syn på egen seksualitet, er i seg selv verdt en binge-kveld.

Powered by Labrador CMS