Sally Ride flyter fritt og kommuniserer med bakkekontrollører i Houston under sitt STS-7-oppdrag i juni 1983. Astronauten sto først fram som lesbisk i sin egen nekrolog.

UT AV SKAPET – OPP I ROMMET

I år har styrtrike milliardærer blitt skutt ut i verdensrommet på rekke og rad. Snart kan det bli den homofile ikke-binære Brian Murphys tur til å sveve blant stjerner og planeter.
.
– Out Astronaut Project er bra, vi trenger rollemodeller, sier den lesbiske romfartsteknologen Christina Aas.

Publisert

Erobringen av verdensrommet er de griserike gründernes nye konkurransearena. Tesla-grunnlegger Elon Musks SpaceX-rakett ble skutt opp i april. I sommer ble Virgin Galactic -grunnlegger Richard Branson fløyet til kanten av verdensrommet i VSS Unity, mens Amazon-grunnlegger Jeff Bezos freste opp i raketten Blue Origin.

Hverken disse milliardærene eller de 600 NASA-astronautene som i de siste 60 årene har reist ut i verdensrommet, har vært åpne skeive. Dette har de amerikanske organisasjonene Stardom Space og Project PoSSUM bestemt seg for å gjøre noe med. De har gått sammen om å starte Out Astronaut Project, og konkurransen Out Astronaut Contest 2021.

Drømte om Mars

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS