Uteliv

Nytt skeivt utested i Oslo

Baba Bar i Hausmannsgate går fra å være skeivt-vennlig til å bli et offisielt skeivt utested. 

Baba Bar ligger i Hausmannsgate i Oslo. Utestedet blir fra kommende helg offisielt skeivt.
Publisert Sist oppdatert

I løpet av det siste året har ansatte og gjester på utestedet Baba Bar i Hausmannsgate i Oslo skapt et utsted som har vært et fristed for alle minoriteter, men særlig skeive. 

Uten at det egentlig var ment å være et skeivt sted. Men så har det, som barsjef Judi Najjar sa til Blikk tidligere i år, blitt det likevel. 

Tirsdag melder baren på Instagram at de nå ikke lenger bare er skeivt-vennlig, men tar steget helt ut og fra og med nå er et offisielt skeivt utested. Det eneste i sitt slag på Oslos østkant. 

Daglig leder, Dana Jdid sa til Blikk i samme reportasje om utestedet at «du kan ikke bestemme deg for å bli godt mottatt av hverken innvandrere eller det skeive miljøet». 

– Målet har alltid vært å skape noe sammen, noe i fellesskap. Ikke bare for meg selv. Alle som risikerer noe for å være seg selv er et forbilde for meg. Så selvfølgelig er jeg en alliert. Det er inspirerende å få være en del av det skeive fellesskapet, og få være med på å gjøre en forskjell. 

På Instagram skriver Baba Bar at etter et år der baren har blitt omfavnet av det skeive miljøet er det naturlig at de ikke bare er takknemlige, men gir noe tilbake til miljøet. 

Lørdag blir det derfor re-åpningsfest for Oslos nye skeive utested. Powered by Labrador CMS