Ny leder

Fra Regnbuedagene til Balansekunst

Joakim Aadland blir ny daglig leder for Balansekunst. – Jeg gleder meg veldig til å kunne fortsette å bygge videre på det solide arbeidet som har blitt gjort i Balansekunst for å styrke inkludering og mangfoldsarbeidet i kunst- og kultursektoren.

Joakim Aadland.
Publisert Sist oppdatert

Joakim Aadland kommer fra stillingen som daglig leder for festivalen Regnbuedagene i Bergen, og har tidligere vært kommunikasjonsrådgiver for FRI Vestland.

Foreningen Balansekunst er et samarbeid mellom over 140 norske kunst- og kulturorganisasjoner som sammen jobber for et likestilt og mangfoldig kulturliv, og er et dugnadsprosjekt som bygger på innsatsen fra foreningens medlemmer. Foreningen utvikler og sprer kunnskap om praktisk likestillings- og mangfoldsarbeid, herunder arbeid mot diskriminering og seksuell trakassering, og gjennomfører kursing, rådgivning, samarbeid og tiltaksutvikling. Foreningen er en pådriver for likestilling og mangfold knyttet til blant annet kjønn, kjønnsidentitet- og uttrykk, seksuell orientering, etnisitet, funksjonsevne, alder og klassebakgrunn.

Joakim Aadland har ti års fartstid fra den skeive organiserte bevegelsen i Bergen, og har i den perioden ledet arbeidet med å bygge opp Regnbuedagene til å bli en av landets største pride-festivaler. I Bergen har han markert seg som en engasjert festivalsjef som både har jobbet for å gjøre byen til en mer mangfoldig og inkluderende by, og for at kulturlivet skal ha trygge og forutsigbare rammer.

Kultur og mangfold

Nå pakker Aadland med seg både ektemann og hund, og flytter over fjellene til Oslo for å bli ny daglig leder for Balansekunst.

– Jeg gleder meg veldig til å kunne fortsette å bygge videre på det solide arbeidet som har blitt gjort i Balansekunst for å styrke inkludering og mangfoldsarbeidet i kunst- og kultursektoren. Jeg kjenner godt til verdien av å føle seg representert i den kunsten og kulturen som produseres og fremføres, og jeg ser frem til å kunne gå på jobb hver eneste dag for at enda flere skal få oppleve det og at enda flere skal kunne få ta del i kulturlivet, sier Aadland.

Styreleder i Balansekunst, Thomas Walle, mener foreningen vil ha god nytte av Aadland.

– Vi er veldig glade for at Joakim Aadland har takket ja til stillingen som daglig leder i Balansekunst. Joakim bringer med seg et stort engasjement for mangfold og likestilling i kulturlivet, blant annet gjennom jobben som daglig leder for Regnbuedagene i Bergen, og har et omfattende nettverk som vi vil ha nytte av i det videre arbeidet i Balansekunst, sier Walle og legger til at Balansekunst er i en vekstfase.

– Og jeg har som styreleder stor tro på at Joakim vil kunne bidra både til solid administrativ ledelse og til videreutvikling av aktivitetene innenfor vårt formål om å sikre et kulturliv der alle kan delta. Joakim er en god kommunikator, og vil være en strålende representant for Balansekunst i årene framover, sier styreleder i Balansekunst, Thomas Walle.

Stolt og vemodig

Det er en vemodig festivalsjef som nå pakker kofferten og setter kursen mot Oslo.

– Det har vært et privilegium å kunne få jobbe med Regnbuedagene de siste ti årene, og få lov til å være med på den veksten festivalen har hatt i denne perioden. Jeg er enormt stolt over arbeidet som har blitt lagt ned av alle de fantastiske frivillige gjennom årene, og det resultatet som har kommet av dette arbeidet, sier Aadland

Aadland innrømmer at det er svært vemodig å nå skulle forlate Regnbuedagene etter så mange år, og at terrorangrepet 25. juni i Oslo gjør det hele ekstra sårt å nå skulle forlate pridefestivalen. Han kommer med en siste oppfordring til Bergen bystyre som snart skal vedta Bergen kommunes budsjett for 2023.

– Terrorangrepet under Oslo Pride 25. juni rammet det skeive miljøet hardt, og i etterkant er det mange som kjenner på en ekstra frykt. Da trenger man trygge arenaer som Regnbuedagene som skaper tilhørighet og felleskap mer enn noen gang. Jeg håper at Bergens befolkning vil fortsette å slå ring rundt pride i byen, og at bystyret sikrer festivalens økonomiske gjennomføringsevne i kommunens budsjett for 2023.

Styreleder for Regnbuedagene i Bergen, Ingrid Linde Bakken, synes det er trist at festivalsjefen nå slutter, men takker Aadland for hans innsats.

– Joakim har gjennom over ti års tro tjeneste for den skeive bevegelsen i sitt arbeid i både FRI Vestland og Regnbuedagene, bidratt til å gjøre Bergen til en mer åpen og inkluderende by! Til tross for det er mange å takke for den enorme utviklingen Regnbuedagene har hatt de siste ti årene, kan jeg med hånden på hjertet si at Regnbuedagene ikke hadde vært det festivalen er i dag uten Aadlands enorme pågangsmot, visjonære blikk, tydelige ledelse og evne til å engasjere! På vegne av styret vil jeg takke for hans fantastiske innsats gjennom mange år, og ønsker han lykke til med spennende utfordringer i hovedstaden, sier Linde Bakken.

Powered by Labrador CMS