Urix

Lærer sa hun var panfil – fikk sparken

Casey Scott mistet jobben etter en diskusjon i klasserommet om lhbt+identitet.

Casey Scott hadde nettopp begynt i jobben som kunst- og håndverkslærer ved Trafalgar Middle School i Cape Coral, Florida, da hun fikk sparken.
Publisert Sist oppdatert

– En diskusjon oppsto i klassen, og på grunn av det har jeg nå fått sparken, sier Casey Scott til den lokale nyhetskanalen WBBH.

Ifølge Scott skal noen elever ha spurt henne hva hun identifiserer seg som. Hun svarte panfil, og det oppstod en diskusjon i klasserommet fordi elevene ville vite hva dette betød.

Barna tegnet regnbueflagg

Temaet for timen var identitet, og Scott hadde gitt barna i oppgave å tegne noe som representerte deres egen identitet. Noen av barna skal ha tegnet regnbueflagg.

Etter timen hang Scott tegningene opp på klasseromsdøren, men fikk beskjed av skoleledelsen om å ta dem ned. Kort tid etter timen ble hun avskjediget og fikk beskjed om å dra hjem.

Skoledistriktet Scotts arbeidsplass faller innenfor mener skolen har «brukt sin rett til å si opp lærerens prøvetidskontrakt fordi hun ikke fulgte den statlige læreplanen», ifølge The Independent.

Det er litt under en måned siden Floridas guvernør Ron DeSantis signerte den omdiskuterte «Don’t Say Gay»-loven. Ifølge det nye lovverket er alle samtaler om lhbt+tema forbudt fram til tredjeklasse. I klasser med eldre elever må disse diskusjonene foregå på en «alderstilpasset måte».

Loven skal egentlig ikke tre i kraft før 1. juli, men flere skoler har allerede begynt å implementere regelverket. Deriblant Scotts tidligere arbeidsplass.

Vil beskytte «den seksuelle uskylden»

Mens lærere, foreldre og elever frykter for konsekvensene, feirer flere politikere og offentlige personer Scotts avskjedigelse.

Anti-lhbt+aktivisten Bryan Fischer, som tidligere var kapellan ved senatet i Idaho, sier at Scott «ble advart» om konsekvensene av å diskutere lhbt+ i klasserommet og at Florida vil «beskytte den seksuelle uskylden til elever».

Også Vic DeGrammont, et av republikanernes medlemmer i Floridas senat, berømmet skolens avgjørelse:

– En barneskolelær i Florida skylder på «Don’t Say Gay»-loven etter å ha blitt sparket fordi hun fortalte elevene at hun er panseksuell og fikk dem til å tegne prideflagg. Vel fortjent! Fortsett å leke med barna våre, og dette vil skje igjen, skrev DeGrammont på Twitter.

Powered by Labrador CMS