Skole

Vil ha separate skoleklasser for skeive og streite elever

Et medlem av den amerikanske organisasjonen Moms for Liberty sier de vil ha egne klasserom for lhbt+elever på samme måte som for «barn med autisme eller downs syndrom».

«De prøver å gjøre det (lhbt+undervisning red.anm) til en åpen samtale i klasserommene, mens for eksempel barn med autisme eller downs syndrom må ha spesielle møter med rådgivere og settes i forskjellige klasserom», sier Crystal Alonso, et av medlemmene i organisasjonen Moms For Liberty..
Publisert

Moms for Liberty er en konservativ organisasjon som har drevet lobbyvirksomhet for Floridas såkalte «Don't Say Gay»-lov. Loven ble undertegnet av guvernør Ron DeSantis tidligere i år og gjør det ulovlig å diskutere seksualitet og kjønnsidentitet med barn i barnehager og skoler opp til tredjetrinn. Organisasjonen er også kjent for å protestere ved skoler med krav om at inkluderende åtgërder rettet mot skeive elever fjernes.

I MSNBC-programmet «Field Report with Paola Ramos», ledet av den skeive journalisten Paola Ramos, tar et av organisasjonens medlemmer til orde for å sette lhbt+elever i egne klasserom.

Medlemmet, Crystal Alonso, mener at barn som ikke er cis og/eller hetero på denne måten kan «føle seg viktige, bli sett og få veiledning». Samtidig slipper streite elever kjønns- og seksualitetsundervisning.

«Det er en annen type undervisning for barn med de utviklingshemningene, men jeg tror at barn som identifiserer seg annerledes, også bør ha noe som er spesiallaget for dem, slik at de føler at de er viktige.»

Medlemmer av Moms of Liberty med den konservative Floridaguvernøren Ron DeSantis. DeSantis underskrev tidligere i år en lov som forbyr formidling av lhbt+tema til elever opp til tredjeklasse.

På spørsmål om hvorfor seksualitet og kjønnsidentitet ikke kan diskuteres i et klasserom med både skeive og streite barn, svarer Alonso at det er av samme årsak som hvorfor «lærere ikke bare stiller med et barn med autisme opp i klasserommet og sier at han har autisme: Flauhet».

Moms of Liberty ble startet for to år siden av to mødre som var redde for «transsmitten» de hevder sprer seg i USA og verden. Organisasjonen vokste raskt og har nå 215 lokallag i over 40 amerikanske stater.

Den har fått spesielt mye oppmerksomhet etter at den høyreradikale politiske kommentatoren og programelderen Tucker Carlson ga organisasjonen oppmerksomhet på kanalen Fox News. Også den konservative programlederen Rush Limbaugh og tidligere sjefstrateg og rådgiver for Donald Trumps Steve Bannon har også støttet organisasjonen.

Powered by Labrador CMS