Mona Hovland Jakobsen er mor til to døtre og har vært styremedlem i gruppa Regnbuefamilier i over 20 år. Nå overlater hun stafettpinnen til nye krefter.

Monas sporskifte

Etter 20 år på barrikadene for regnbuefamiliers rettigheter, bestemte Mona Hovland Jakobsen seg for ikke å ende opp som en «syvende mor i huset». Nå skifter hun spor og vil bruke kreftene på skeiv boligpolitikk, trening, golf og kjærlighet.

Publisert Sist oppdatert

Da hun og hennes daværende kjæreste Mette, begynte å planlegge barn sammen for over 20 år siden, engasjerte Mona Hovland Jakobsen seg i gruppa Homofile og barn.

– I begynnelsen var vi veldig politiske. Vi arrangerte fagseminarer om hvordan vi som foreldre skulle møte barnehage, skole, helsevesenet. Vi kjempet blant annet for stebarnadopsjon og offentlig hjelp til inseminasjon. Vi har også hatt perioder der sosialt samvær har vært viktigst. De tre største familiearrangementene våre er pikniken og kreativt verksted under Oslo pride, og den årlige juletrefesten. I og med at pride-temaet i fjor var «familie», hadde vi også mange arrangementer i Pride Park og på Pride House, forteller Jakobsen som for å kunne rekke alt, måtte ta seg fri fra jobben en uke.

– Heldigvis er jobben min fleksibel og støtter også opp under priden, så det var ikke noe problem.

Homofile og Barn skiftet etterhvert navn til Homofile med Barn, før gruppa fikk sitt nåværende navn, Regnbuefamilier.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS