I år blir det skandinavisk WorldPride i København og Malmø. Bilde fra Copenhagen Pride 2017.

Dette er Pridene i august

Publisert Sist oppdatert

5.-8. august: Sápmi Pride

I morgen starter årets utgave av Sápmi Pride og arrangementet avholdes i år i Utsjok i Finland. Her kan du få med deg workshops, paneldiskusjoner, dragkveld, kveldsmesse, parade og mye mer. Det hele foregår på festivalscenen på Gieddemielli og i byen. Sjekk ut programmet for en detaljert oversikt over alt som skjer.

Klikk her for mer informasjon.

Sápmi Pride 2016.

7. august: Lillesand Pride

I år gjentar Lillesand Pride båtparadesuksessen fra i fjor. Med teambåten i spissen skal det festglade båtfolket feire seg oppover fjorden og innover til Lillesand. I år premieres den beste båten, så klin til med regnbuer, blomster, farger og stas, er beskjeden fra Lillesand Pride. Senere blir det Skeiv Park med underholdning på S. N. Hansens Plass, visning av teaterforestillingen «Romeo og umulig kjærlighet» i Haven på Hotell Norge, og konsert på Banken med P.C. Pelle Lande og Anne Malene Engemyr, etterfulgt av «Lune Sommervibes» fra DJ Qbit.

Klikk her for mer informasjon.

Lillesand Pride.

12.-22. august: WorldPride 2021

I år er det København og Malmø som arrangerer WorldPride. Klikk her for å lese Blikks oversikt over feiringen.

Og klikk her for mer informasjon på WorldPride 2021 sine hjemmesider.

13.-14. august: Vennesla Pride

Vennesla Pride starter med et fargerikt smell, fredag 13. august. Da blir det regnbueaften på Vennesla Kulturhus, hvor du blant annet kan få med deg teaterstykket «Romeo og umulig kjærlighet», en panelsamtale ledet av Knut Knudsen Eigeland og sang ved Anette Lilløy. Billetter kan kjøpes her. Lørdag 14. august blir det parade, og turen går fra det gamle menighetshuset til sentrum. Etter paraden blir det torvmøte og gågatefest.

Klikk her for mer informasjon.

13.-15. august: Pride i Elverum

Fredag 13. august starter Pridefeiringen i Elverum, med offisiell åpning og Ungdomsparade på Ungdommens hus. Lørdag 14. august blir det filmvisninger og parade fra Rådhusplassen med Afterparty på Stri Pub. Søndagen kan du få med deg regnbuemesse i Elverum kirke.

Klikk her for mer informasjon.

14. august: Fossepride

De siste årene har Pride blomstret, og hvert år ser det ut til å dukke opp nye feiringer i alle landets kriker og kroker. I år blir det Pride på Hønefoss for aller første gang, og arrangementet har fått det passende navnet «Fossepride». Her blir det parade og program på scenen i parken fra klokka 12, hvor du kan se blant andre forfatter og foredragsholder Amal Aden.

Klikk her for mer informasjon.

14. august: Modum Pride

Også Modum Pride arrangeres for første gang i år. Her kan du se Kate Gulbrandsen, samt et program med en rekke lokalkjente lhbt+ talenter.

Klikk her for mer informasjon.

Vennesla Pride.

13.-15. august: Drammen Pride

Drammen Pride byr i år blant annet på Skeiv ungdomskafe, kinky foredrag, DJ-sett med Reidar Engesbak aka DJ Deadswan, regnbuelek for regnbuefamilier, skeiv håndarbeidsklubb og debatt om skeive rettigheter. Lørdag 14. august blir det Pride Night på Union Scene og billettene kjøper du her.

Klikk her for mer informasjon.

21. august: Fyresdal Pride

Lørdag 21. august er det duket for Vest-Telemarks første Pride-markering: Fyresdal Pride 2021. Her blir parade, appeller og konsert med Sondre Lerche.

Klikk her for mer informasjon.

16.-22. august: Fredrikstad Pride

16. til 22. august males Fredrikstad i regnbuens farger. Under festivalen kan du få med deg panelsamtale, quiz og filmvisning. Det blir også skeivt bibliotek, besøk fra Rosa kompetanse og geocoaching.

Klikk her for mer informasjon.

Fredrikstads ordfører Jon-Ivar Nygård og Kristoffer Lorang Mathisen under Fredrikstad Pride 2018.

22.-29. august: Skeive Sørlandsdager

Skeive Sørlandsdager i Kristiansand er Sørlandets største Pridefeiring. Her får du kunstopplevelser, dragbingo, fagseminar, Eurovisionshow, regnbuemesse, mini-pride park, ungdomstreff og selvfølgelig parade. Filmentusiaster kan glede seg over et sterkt kinoprogram med «Min pappa Marlene», «Rocketman», «Pride», «Oss to», «Ammonite», «Sommeren '85» og kortfilmprogram for barn. I Kristiansand Domkirke vises det også ferske opptak fra filmen om sokneprest Gunstein Vetrhus, som etter konas død valgte å fortelle sine barn og omverdenen at han har vært homofil hele sitt liv.

Klikk her for mer informasjon.

Ser du en feil eller en Pride som mangler? Send en mail til redaksjonen@blikk.no.

28.-29. august: Moss Pride

Et annet nytt tilskudd til Pridefamilien i år er Moss Pride, som avholdes for første gang helga 28.-29. august. Henrich Gerners gate i Møllebyen blir Pridegate, mens Heilmannsparken og Bryggerigården forvandles til en Pride Park. Moss klinker til med Prideutstillingen «Frihet til å elske», dragsminkekurs, dansekurs for barn, Pride med Jeløy kystlag, «WidunderVors», foredrag, DJ-sett, opptreden fra Skrellex og mye mer!

Klikk her for mer informasjon.

29. august til 4. september: Skeivå Rogaland

Det blir dessverre ingen parade under Skeivå i år, men det stopper ikke rogalendingene fra å feste løs! Under festivalen i Stavanger kan du blant annet få med deg dragkveld på TOU Scene og Pride Park i parken utenfor TOU. I tillegg kan du riste løs til DJ Rïstevïk, våge deg ut på speed dating, få med deg show med Skrellex, og synge til stemmen sprekker sammen med Elin Kristiansen og Thomas Anholt i gruppa Voi Voi.

Klikk her for mer informasjon.

Upåklagelig stemning i Stavanger.
Powered by Labrador CMS