Prideparade på Oslofjorden

Publisert

Til vanns som på land. Mens forsvarsjef Eirik Kristoffersen deltok i Oslo Pride paraden på land, stilte den marine delen av forsvaret opp for pride-feiringen til sjøs.

Med Kystvaktfartøyet KNM Nornen som ledeskip, kastet Oslo Pride båtparade lørdag formiddag løs fra Kongen Marina.

I tiden like før avgang virket det som om det var få båter som ville slutte seg til kortesjen, men da klokken nærmet seg 12, strømmet det båter til fra alle kanter. I verdig fart duvet så båtene som ender etter «storesøster» på tvers av innløpet til Oslo, mens musikk og allsang klang over bølgene.

Veldige forskjellige fartøy hadde funnet veien til paraden, men felles hadde de feststemte mennesker om bord, og båter som var pyntet til ripa med prideflagg, vimpler og ballonger. I to og en halv timet cruiset glade mennesker i alle aldre i Oslos indre havnebasseng og nøt sola og hverandres jublende selskap.

Ferden gikk rundt Hovedøya, deretter avla kortesjen Sørenga, Operaen, Akershus-kaia og sentrum en visitt. Underveis sluttet noen mindre og ikke så havgående fartøy seg til, blant annet en gjeng i en enhjørning som hadde utstyrt seg med en egen slepejolle for kjølebag med standsmessig drikke.

Paraden løste seg opp etter å ha mottatt jubelrop fra badegjestene ytterst på Aker brygge. Om det skulle deles ut en pris til beste mannskap, gjorde padlerne om bord «Norwegian Dragons» en imponerende innsats. Ved hjelp av rå muskelkraft tok de seg gjennom hele seilasen kun ved hjelp av taktfast samarbeid ved årene.

Powered by Labrador CMS