Skeiv sommer

– Jeg føkkings elsker kollektivet bak Reclaim Pride!

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommerferien. I dag står aktivist og generalsekretær i Salam, Begard Reza, for tur.

Publisert Sist oppdatert

– Hei, Begard! Tradisjonen tro har Blikk sommerspalte i år igjen. Som regel er den lettbeint, men i år er det vanskelig å ikke adressere skyteepisoden i Oslo 25. juni. Pride ble ikke som vi hadde trodd i år. Hvordan går det med deg?

– Det går bra med meg, så lenge jeg får litt ro. Jeg gleder meg til ferie, som jeg har vært nødt til å utsette grunnet terroren. Jeg har samtidig skikkelig kampglede, jeg kommer aldri la slikt tankegods få vinne. Jeg mår bra fordi jeg vet at jeg ikke er alene og har et helt kollektiv bak meg.

– Jeg, min lilleesøster og masse pusekatter når jeg hilste på hjemme over en helg, sier Begard om sommerbildet hen sender til Blikk.

– I år er det jo Skeivt kulturår. Så, hva har vært din beste skeive kulturopplevelse til nå?

– Reclaim Pride, null tvil! Salam bidro til Skeivt kulturår gjennom å etablere en ny skeiv kulturell plattform sammen med Oslo Queer, Steatornis, Garmeres, PKI, Skeiv Verden, Manifold og andre autonome aktivister. Dette mener jeg er det beste som har skjedd under Skeivt kulturår. Fordi denne kulturen kommer fortsette i tiden fremover. Jeg har jobbet i den skeive bevegelsen i over ti år og det er første gang jeg noensinne har kunnet nyte Pride. Jeg er så takknemlig til alle i Reclaim-kollektivet. Vi bygget festivalen sammen, jeg var ikke produsent, jeg var en aktiv deltaker. Derfor brente jeg meg ikke ut. Et av mine favorittarrangementer var mudwrestling, der jeg ca yani vant. Jeg og TJ nektet nederlag, så vi kom tilbake på sluttet og hoppet inn i bassenget for å kreve vår seier! Så var speeddatingen supersøt, alle var kjøpe fine. Konsertene var helt fantastiske også og ikke minst: alle viktige samtaler vi hadde under festivalen. Jeg elsker virkelig vårt kollektiv. Vi trenger ikke å vente på bedre tider, vi gjør det selv! Steatornis dag på Reclaim var også sykt fantastisk, det er bare så fint at det finns sa mange måter å gjøre skeiv kultur på, jeg møtte så fine aktivister derfra.

Igjen, jeg føkkings elsker kollektivet bak Reclaim Pride! Lenge leve Reclaim Pride!

– Hvilken låt går på repeat hos deg i sommer?

– «50 länder» med Mohammed Ali ft. Jacco.

– Hva leser du/ser du på i sommer?

– I sommer skal jeg lese masse lesbisk litteratur! Har kjøpt masse til ferien og jeg gleder meg masse! Superlesbiskhet, her kommer jeg! Gay! Gay! Gay!

– Kampen fortsetter! Hva er din skeive hjertesak?

– Mine skeive hjertesaker er samme som alltid. fordi ting ikke bli bedre: antirasisme, det kurdiske spørsmålet, migrantspørsmål, desentralisering av ressurser, funkiskamp og transpersoners rettigheter som daglig krenkes av staten. Homonasjonalisme og høyreekstremisme må også bekjemper.

Powered by Labrador CMS