– Jeg vokste opp som outsider. Det kan være utfordrende, men jeg har også hatt mer frihet til å bane min egen vei, sier Ingrid Frivold.
– Jeg vokste opp som outsider. Det kan være utfordrende, men jeg har også hatt mer frihet til å bane min egen vei, sier Ingrid Frivold.

Beglo henne!

Ingrid Frivold i bandet Beglomeg har vært synlig på den norske musikkscenen i årevis. Nå vil trompetisten også syns som trans, skeiv og same.

Publisert Sist oppdatert

«Og vinneren av Årets spellemann i kategorien rock er … Beglo meg!» Med trivelig jordbærdialekt og fullstendig feil uttale, kaller Maj Britt Andersen årets rockeband opp på scenen. Med ett er vi ikke lenger i Lauvåsen, ei heller i Oslo Spektrum, vi er på en kunstscene i New York for eksempel – et sted for skandale og avantgarde. Vokalist Raymond Teigen Haugers takketale drypper av kunstnerisk arroganse, men det er Ingrid Frivold som er blikkfanget.

Som en kritthvit Grace Jones åler hun seg rundt i spotlighten, flekker tenner og gaper over den overdimensjonerte munnharpa. Magen er bar, hodet elegant tildekket, og det tungt sminka blikket vet nøyaktig hvor kamera befinner seg. I løpet av 40 sekunder har hele Norge lagt merke til henne.

Aktiv og synlig musiker

Bor du i Oslo, har du sannsynligvis vært klar over Ingrid lenge. I alle fall om du beveger deg i området Sentrum–Grünerløkka, og særlig om du liker musikk og festivaler. Har du i tillegg vært innom utestedet Blå en hvilken som helst søndag kveld, er det ikke til å unngå. Da spiller Frank Znort Quartet, der Ingrid har vært med på trompet siden 2004.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS