DhÎ Yazan Al-Obaide.

Regnbuemesse utenom det vanlige

DhÎ Yazan Al-Obaide fra Salam er en av appellantene under Drammen Prides Regnbuemesse fredag 27. november. Se Regnbuemessen på Blikk nett.

Publisert Sist oppdatert

Artistene Mathias Eick og Benjamin Christensen er klare for Regnbuemesse – en gudstjeneste utenom det vanlige, med musikk, appeller og lystenning.

– Vi er midt i en pandemi. En pandemi som gjør at vi isoleres alle sammen mer enn normalt. Det fysiske fellesskapet er borte. Paraden er borte, og de sosiale arrangementene er borte. Derfor er det ekstra viktig at vi kan samles digitalt til en regnbuemesse helt utenom det vanlige, sier ansvarlig for kirkearrangementet i Drammen Pride-komiteen, Øyvind Lundberg Nilsen.

Regnbuemesse på nett

Mathias Eick spiller på Regnbuemessen under Drammen Pride 2020.

Strømsø kirke, Drammen Baptistmenighet og Drammen Pride-komiteen ønsker velkommen til en messe under regnbuen fredag 27. november klokken 17. Sammen feires mangfold og skeiv kjærlighet.

Messen i Strømsø kirke fredag kveld byr på en gudstjeneste utenom det vanlige, med tekstlesning, musikk, appeller og lystenning.

Mathias Eick, fra Eidsfoss, spille under Regnbuemessen. Eick, som er trompetist, komponist og bandleder har siden begynnelsen av 00-tallet blitt kalt et av verdens største jazztalenter. Med sin fjerde utgivelse på det renommerte plateselskapet ECM er Eick på god vei til å finne veien helt hjem. Hans siste album Ravensburg er et vitnesbyrd om en fullvoksen kunstner som har funnet sitt unike og enestående musikkuttrykk. Fredag 28. opplever du Eick under Regnbuemessen under Drammen Pride 2020.

Regnbuemessen byr også på musikalske bidrag fra Drammensgutten Benjamin Christensen. Benjamin skrev låta «Tag Along» for Elvefestivalen i fjor, som ble fremført første gang på «Nysådd» og ble så sluppet i sommer, midt under koronapandemien.

Appellanter

Regnbuemessens appellant er DhÎ Yazan Al-Obaide fra SALAM – organisasjonen for skeive muslimer i Norge.

Drammensgutten Benjamin Christensen synger under Regnbuemessen, Drammen Pride 2020.

Medvirkende under regnbuemessen er i tillegg: Nina Nordskag, Elin Skorød, Øyvind Lundberg Nilsen, som er tekstlesere. Kent Westergren, pastor i Drammen Baptistmenighet, holder preken. Signe Myklebust, integreringsdiakon, står for forbønn, Vidar Tjøtta er organist og Karoline Faber, liturg.

– I annerledesåret 2020 er vi stolte av å kunne strømme Regnbuemessen fra Drammen ut til hele Norge. Messen er viktig, og jeg vil spesielt takke Karoline Faber, prest i Strømsø kirke, samt alle de medvirkende til arrangementet, for at det arrangementet går av stabelen, avslutter Drammen Pride-komiteens ansvarlige for kirkearrangementet, Øyvind Lundberg Nilsen.

Se Regnbuemessen her fredag 27. november klokken 17.

Powered by Labrador CMS