Bent Høie.

Helseminister Bent Høie deler erfaringer om helsearbeid for skeive under WorldPride

Publisert

Under WorldPride i København og Malmø, 12.til 20. august, deltar Helseminister Bent Høie i et digitalt panel 19. august med Tysklands helseminister Jens Spahn og Europaparlamentariker Pernille Weiss.

Tema for panelet er Equal access and better health care for the LGBTIQ community | Copenhagen 2021

Åpne Høyres initiativ

Paneldiskusjonen er en del av World Prides Human Rights Conference | Copenhagen 2021

– Panelet har kommet i stand på initiativ fra Åpne Høyre og gjennomføres av vårt europeiske nettverk, European Centre Right LGBT+ Alliance i samarbeid med World Pride, forteller Helge Ytterøy L’orange, leder i Åpne Høyre.

– Lhbt+helse er et viktig tema, og vi ønsker å løfte dette også internasjonalt for å bygge kunnskap om erfaringer gjort i ulike land. Norge har kommet langt på mange områder, vi har et godt utbygget helsevesen. Det er jobbet mye med å forbedre skolehelsetjenestene og tilbud knyttet til psykisk helse de siste årene. I tillegg har vi en rekke tiltak rettet direkte mot skeive. Vi mener det er viktig at vi under World Pride bidrar med våre erfaringer og også lærer om hvordan det jobbes i andre land og på Europeisk nivå.

Bent Høie deltar sammen med Tysklands helseminister Jens Spahn (CDU), som i likhet med Bent Høie er homofil, og Europaparlamentariker Pernille Weiss (Konservativ, Danmark), som er sykepleier og spesialist innen helseforskning.

Viktig arena

Paneldiskusjonen vil foregå digitalt og strømmes slik at man kan følge den uansett hvor man er. Åpne Høyres intensjon er å gi inspirasjon og grunnlag for forbedringer i flere land, samt at Norge helt sikkert kan lære noe av hva som gjøres i Tyskland og hvordan det jobbes politisk med LHBT+helse i EU.

– Det er et veldig godt initiativ Åpne Høyre og deres europeiske allianse har tatt her. Å løfte seksuell helse og dele erfaringer fra ulike måter å jobbe på er viktig for å bringe tjenestene fremover. World Pride og den tilknyttede Human Rights Conference er en viktig arena å løfte dette arbeidet på, sier Bent Høie i forkant av paneldiskusjonen.

Powered by Labrador CMS