Pride

Malmø Pride 2018.

WorldPride i Skandinavia

Publisert

I AUGUST ER det duket for WorldPride 2021 i København og Malmø. Dette er første gang en WorldPride-festival arrangeres i Skandinavia. I år er det også første gang WorldPride og EuroGames avholdes i samme by.

WorldPride 2021 tar over stafettpinnen etter New York som i 2019 hadde mer enn fem millioner deltakere. Årets festival ligger dermed an til å bli det største skeive arrangementet holdt i Skandinavia noensinne, og programmet med mer enn 100 programposter lover å favne bredt.

Publikum kan se fram til kunstutstillinger, drag show, performance, workshops, foredrag, sosiale arenaer, debatter, og selvfølgelig åpnings- og avslutningsseremonier i både København og Malmø.

Copenhagen Pride 2018.

Selve rosinen i den skeive pølsa blir Malmøs World Pride Park i Folkets Park og Københavns WorldPride Square på Rådhuspladsen. Disse skeive sosiale oasene kommer til å ha egne matboder, kaféer og stands.

Glyptoteket og Nasjonalmuseet i København bidrar med skeive temautstillinger. Fluid Festival på plassen Gammel Strand i København blir et møtested og en feiring av kvinner, kjønnsskeive og ikke-binære. Malmø har lagt til rette for de yngste på Youth Pride, et eget lokale med blant annet seminarer, workshops og foredrag for de mellom 13-19 år. Gjennom hele festivalen vil også Human Rights Forum i København bidra med et omfattende menneskerettighetsprogram med en rekke samtaler og foredrag.

I Fælledparken nord for København sentrum, blir det konserter, både fysisk og digitalt, under åpen himmel. Under arrangementet Under the Rainbow torsdag 18. august i KB Hallen og Fælledparken, kastes søkelyset på unge lhbt+talenter fra Danmark, Sverige og verden. Mens Københavns ikoniske Drag Night avholdes samme sted, fredag 19. august.

Hvorfor ikke gifte deg, når du først er i gang med Pride- feiringen? I Malmø kan du gifte deg gjennom hele festivalperioden, mens København vier WorldPride-deltakere 20. august. Det har ikke noe å si om du er svensk, dansk eller utenlandsk statsborger: Alle som vil si «ja», får lov.

Ifølge danske retningslinjer i skrivende stund, kan 5000 mennesker delta på de største arrangementene med koronapass. I Sverige er situasjonen noe mer usikker. Den offisielle festivalguiden legges ut i midten av juli.

WorldPride 2021, fra torsdag 12. til søndag 22. august, København og Malmø.

Mer info: copenhagen2021.com

Powered by Labrador CMS