Pride

Regnbuedagene med storstilt åpning

3. til 11. juni er det igjen klart for Regnbuedagene i Bergen, som i åpner med et brak på Den Nationale Scene.

Skeiv Ungdom i paraden under Regnbuedagene i 2017.
Publisert Sist oppdatert

Årets første programpost under Regnbuedagene i Bergen er en storslagen åpningsforestilling 3. juni på Den Nationale Scene. Dette er et samarbeid mellom Regnbuedagene, Den Nationale Scene og Festspillene i Bergen.

– Hit kommer Bergens kjære draghus Haus of Friele og danseren Daniel Mariblanca med sitt kompani 71 Bodies. I tillegg er vi så heldige at Den Nationale Scene stiller med egne skuespillere, som skal vise deler av skeive forestillinger de har satt opp, og stiller også med eget husband, sier Joakim Aadland, festivalsjef for Regnbuedagene i Bergen.

Aadland har store forventninger til årets prideuke og det er nok i de ulike arenaene at publikum vil merke størst forskjell, mener festivalsjefen.

– I år vil Pride House skinne midt på Festplassen. Pride House er en hjørnestein i festivalen. Vi håper dette blir en arena hvor folk kan komme innom, møte hverandre og få med seg det spennende programmet. Pride Park blir igjen på USF Verftet, men det blir nå større enn før – og uten restriksjoner.

Også den tradisjonsrike Regnbuenatten får seg et løft i år.

– Vi har økt kapasiteten fra 700 personer til 1.300. Det kjennes veldig godt å kunne invitere alle til alt igjen, og å kunne danse og klemme!

Info og program: bergenpride.no

Powered by Labrador CMS