Pride

Regnbuefarget by

Alle bydeler i Bergen får fotgjengerfelt i regnbuefarger. – Bergen er menneskerettighetsby og en by for alle, sier byråd Ingrid Nergaard Fjeldstad.

I disse dager utsmykkes fotgjengerfelter i alle bydelene i Bergen med regnbuefargene. – Det er i tråd med byens mangfoldspolitikk, sier byråd for klima, miljø og byutvikling, Ingrid Nergaard Fjeldstad (V).
Publisert

Ifølge Ingrid Nergaard Fjeldstad, byråd for klima, miljø og byutvikling, var det bymiljøetaten selv som kom med ideen om å lage regnbuefargede overgangsfelt i alle bydeler i Bergen.

– Vi får regnbueplass i sentrum og i juni under Regnbuedagene avdukes Kim Frieles plass ved Bergen Rådhus, og i forbindelse med denne utsmykkingen jobbet vi med hvordan vi kan gjenspeile at Bergen er den mangfoldsbyen vi er. Det var da bymiljøetaten kom opp med ideen om å regnbuefarge overgangsfeltene, sier Nergaard Fjeldstad til Blikk.

Overgangene males ikke i den originale regnbuevarianten.

– Renbuefargene legges innimellom de hvite feltene, for da er vi i tråd trafikkloven, presiserer Nergaard Fjeldstad.

Bydelene Arna og Åsane har allerede fått sine regnbueoverganger, siden følger Regnbueplassen i Bergenhus, Teigane i Arna, gangfeltet ved Åsane senter i Åsane, Damsgårdsveien i Laksevåg, St. Clementsveg i Årstad, Nebbeveien i Fyllingsdalen, ved Lagunen i Fana og til slutt Aurdalslia i Ytrebygda.

– Jeg er veldig glad for at det ikke bare er sentrum som får regnbuefarger, men at hele byen inkluderes, og at alle som bor her kan føle seg inkludert og sett, sier byråden og forteller at det så langt ikke har kommet protester.

– Vi har i tillegg sendt søknad til fylket om å fargelegge to felt som er fylkesveier, og som er i tilknytning til Kim Friele-benkene og Kim Frieles plass. Jeg forventer at fylket vil være med på å fremme mangfoldet i byen.

Powered by Labrador CMS