Big Daddy Karsten og Ferdinand.

Kjærlighet smelter is

Onsdag 24. februar åpner årets Vinterpride på Lillehammer. – Selv om det blir annerledes i år, kan vi ikke slutte å leve på grunn av korona, sier festivalsjef Kjell-Gunnar Nilsen.

Publisert Sist oppdatert

Vinterpride på Lillehammer går i år av stabelen 24. – 28. februar. Det hele starter med et digitalt åpningsshow onsdag 24. februar klokka 17 og paradeshow lørdag 27. februar klokka 14.

I år blir hele festivalen digital, og alle arrangementer sendes på Vinterprides offisielle youtubekanal. Utover uka byr festivalen blant annet på filmvisninger, livekonserter og digital regnbuemesse fra Lillehammer kirke. I samarbeid med Lillehammer filmklubb blir det også sing-a-long til «Mamma Mia 2» på Lillehammer kino.

Ferdinand og Big Daddy Karsten i paradeshowet

Pridegeneral Kjell-Gunnar Nilsen.

Daglig leder og festivalsjef for Vinterpride, Kjell-Gunnar Nilsen, er spent på uka. Han har ingen tvil om at det skal bli både morsomt og spennende.

– Hvordan har det vært å lage Vinterpride i koronaens tid?

­– Vi må jo tenke og gå inn i en annen situasjon enn det vi vanligvis gjør. Vi jobbet først parallelt med to alternativer, en fysisk og en digital festival, men etter hvert ble vi jo nødt til å gjøre det helt digitalt. Vi har fått gode tilbakemeldinger på arbeidet vi har gjort til nå, og vi har faktisk flere nye frivillige i år som ikke har vært der før. Så jeg tenker at hvis vi nå bli gode på det digitale, så er det noe vi kan fortsette med etter korona også, sier Nilsen.

Paradesendingen vil bestå av både livesending og forhåndsinnspilte konserter. Nilsen sier det nok ikke blir pomp og prakt som vi har vært vant til fra tidligere Vinterprideutgaver, men i studio blir det spennende gjester og videohilsener fra publikum.

– Det har vært en vanskelig tid for livemusikk, men vi har vært så heldige å få med oss blant andre Ferdinand. Han har spilt inn et konsertopptak på Blå i Oslo sammen med Big Daddy Karsten.

Oppfordrer til videohilsen

Lørdag 27. februar klokka 14 blir det livesending av digitalt paradeshow, med gjester og artister i studioet. I fjorårets parade deltok mellom 1500-2000 mennesker i paraden igjennom Storgaten på Lillehammer. I år er det ikke mulig å møtes, men fram til 25. februar kan glade festivaldeltakere sende inn sine egne korte videosnutter til festivalen. Arrangørene håper på hilsener fra hjemmesnekra prideparader i hele landets kriker og kroker.

Fordelen med digitalt program er nettopp at alle kan delta, uavhengig av hvor man måtte befinne seg. Nilsen vil at Lillehammers Vinterpride skal være hele Norges Vinterpride.

– Vi var jo den eneste Priden som ble arrangert fysisk i 2020, så vidt jeg har fått med meg. Og selv om det blir annerledes i år så kan vi jo ikke slutte å leve på grunn av korona. Det er derfor vi må ha Pride!

Vinterprides youtubekanal er foreløpig full med hilsner festivalen har fått innsendt de siste månedene. Her kan man se kjente fjes som Big Daddy Karsten, Jenny Jenssen, Stavangerkameratene, Benedicte Adrian, Ketil Stokkan, Erik Solbakken, Stavangerkameratene og statsminister Erna Solberg.

– Neste mål må være at vi får til en hilsen Kongen! Dronningens barndomshjem er jo faktisk rett ved oss, sier Nilsen.

Stolt av pridelåta

Den offisielle Vinterpridelåta er i år «Light it up». Den er framført av Rune Nathaniel og skrevet av det svenske tvillingparet Ylva & Linda Persson, som blant annet har skrevet imponerende 48 Eurovisionlåter for 18 ulike land.

– Rune er egentlig musikalartist, men han er også MGP-entusiast og har stått på mange forskjellige scener. Vi er jo også veldig stolte over at Ylva og Linda er de som har skrevet sangen. Internasjonalt samhold er viktig for alle prider i Norge, sier Nilsen.

Nilsen er spesielt stolt over at Vinterpride-slagordet «love melts ice» har sneket seg inn i teksten.

– Vi har jo alle hørt «love is love» og andre kjente slagord, men vi ville ha en litt egen vri. Så da ble det «love melts ice». Og det fikk vi til og med pressa inn i sangen!

Selv om det ikke blir folkefest i Storgaten tror Nilsen det likevel blir en spennende uke. Vinterpride håper de med årene kan vokse seg enda større. I tillegg til et solid program, har de enda en ting de kan skryte på seg.

– Av alle pridefestivaler i verden som kaller seg Vinterpride­ så er vi den eneste som har snø! Sier Nilsen og ler.

Vinterpride arrangeres mellom 24. og 28. februar. Besøk festivalens facebookside og youtubekanal for mer informasjon om arrangementer.

Powered by Labrador CMS