TV

Big Daddy Karsten spiller gangster

Karsten Marcussen, bedre kjent som Big Daddy Karsten, gjør sin skuespillerdebut i TV 2-serien «Purk», som har premiere 17. mars.

– Jeg kommer nok ikke til å jakte etter enhver rolle i enhver serie, men manageren min og jeg er klare på at vi skal holde utkikk etter kule auditions, sier Karsten Marcussen etter å ha landet en rolle i TV 2s nye satsing «Purk», som har premiere søndag 17. mars.
Publisert Sist oppdatert

Skuespiller Ine Jansen, kjent fra blant annet «Helt perfekt», og en rekke andre tv-seriere, spiller hovedrollen som den rufsete etterforskeren Lisa i TV 2s kommende krimkomedie. Der har også rapperen Karsten Marcussen, kjent som Big Daddy Karsten, kapret en rolle. Marcussen skal spille gangsteren Bikkja.

– Ble du «type-casta» til rollen?

 – Jeg blir faktisk litt fornærmet når du spør om det! Ble jeg castet fordi jeg er en tjukkas, eller fordi jeg har en fortid som gangster, haha! Nei, hva skal jeg si? spør Marcussen og ser ut i lufta.

– Det er viktig å huske på at dette er et fiktivt univers. Serien forsøker ikke å gjenskape gatene i Oslo. Men det kan være gunstig at jeg har sett og opplevd «gatelivet», for å si det på den måten.

Rollenavnet Bikkja skulle han ønske han selv hadde kommet opp med.

– Bikkja er en i bunn og grunn en dum og følsom gangster. Bikkja og Tommy, spilt av Lars Berrum, er liksom grunnen til at alt går til helvete. Likevel er det de to som sendes på oppdrag for å fikse opp.

Om Bikkja beskriver Marcussen en karakter som spenner over en rekke oktaver.

– Han er tøff, men samtidig en «sissy boy». Det er veldig gøy!

«Purk» er Marcussens første rolle i et tv-sendt drama.

– Denne rollen er min første som profesjonell skuespiller, men jeg har jo bakgrunn fra scene og teater, sier rapperen, og legger til at det er mye drama i «battle rap» også.

Marcussen er en av landets ledende inne battle-sjangeren, der målet er å knuse motstandere med rim.

– Da handler alt om timing, rim og å drite ut motstanderen.

– Denne rollen er min første som profesjonell skuespiller, sier Karsten Marcussen til Blikk.

Gir mersmak

TV 2 beskriver «Purk» som en mørk krimkomedie med et rikt karakterunivers og en sterk kvinnelig hovedkarakter. Hovedkarakteren Lisa har et hjerte som banker for dem hun er glad i, og knyttnever som slår dem hun er mindre glad i.

Seerne møter også Jonis Josef som dealeren Shirouh, og Trond Espen Seim som den miljøbevisste narkotikasmugleren Isak. Lars Berge fyller rollen som Trond, Iben Akerlie er den ferske etterforskeren Aila, John Carew spiller narkobossen Marko, Lars Berrum er altså Tommy, Ole Soo har rollen som politisjef og Anette Hoff i rollen som Lisas svigermor.

– Har debuten i drama gitt mersmak?

– Er du gærn? Ja! Jeg elsker det. Det er dødskult, og jeg følger egentlig bare opp veien min mor staket ut for meg. Hun var operasanger, og hun plasserte meg på scenen før jeg kunne gå. Jeg var den største gule sommerfuglen i Risør kulturhus i en ballettforestilling da jeg var åtte år. Jeg bare elsker å være på scenen, og nå på skjermen.

Nå er han klar for nye oppdrag, det være seg på scenen eller på skjermen.

– Jeg kommer nok ikke til å jakte etter enhver rolle i enhver serie, men manageren min og jeg er klare på at vi skal holde utkikk etter kule auditions, sier Marcussen og forteller at hodet hans allerede spinner med ideer.

– Jeg har begynt å tenke på egne tv-serier og ideer, og nå som jeg har studert dramaturgi på OsloMet, så er det ingenting som står i veien for egne ideer.

Karsten Marcussen som «Bikkja» og Lars Berrum som Tommy i «Purk».

Klar for Camp Kulinaris

Karsten Marcussen har også tittet innom reality-programmer, og i april er han og se i programmet «Sistemann ut».

52 kjente ansikter kjemper seg gjennom like mange konkurranser, hvor det hele handler om å ikke bli den som taper og må reise hjem. Til slutt står man igjen med én vinner, som blir smykket med tittelen «Norges mest allsidige kjendis».

Det har også gitt mersmak. Men er det en grense for hvilke tv-konkurranser han vil delta i? 

Blikk utfordret Marcussen, og her er resultatet:

16 ukers helvete?

– Nei, ikke faen! Vi trenger ikke å stille flere spørsmål rundt menneskers kropper.

Paradise Hotel?

– Maybe ... Men jeg tror jeg er for gammel. Det er jo ingen over 30 i det huset der. Og hvis jeg hadde vært med, hadde jo alle gutta kommet ut som gay før sesongen var over. Men, de gutta som er med er alt for unge og muskuløse for min smak.

Ex on the beach?

– Nei, jeg vil ikke utsette eksene mine for det konseptet, hahaha!

Kompani Lauritzen?

– Jeg ble faktisk spurt etter at jeg deltok i Melodi Grand Prix, men da svarte jeg nei. Jeg hadde ikke lyst å være han tjukkasen på tv som bare sier « «Jeg orker ikke», «Jeg klarer ikke». Det var det samme da jeg ble spurt om å delta i 71 grader nord. Da takket jeg også nei.

Camp Kulinaris?

– Hell fucking yeah! Det er så i min gate! Jeg er ikke verdens beste til å lage mat, men jeg lager noen jævlig gode retter. Jeg lager en sinnssyk Bolognese. Det er mye selvkomponert, og spesielt pastarettene mine er gode. Så, bare ring. Jeg er med!

Powered by Labrador CMS