Sangen om Judaskysset

Rapperen var fast bestemt på å ta med seg hemmeligheten i grava. Men så opplevde Big Daddy Karsten sviket som han synger om i låta «Judaskysset» på sin nye plate.

Publisert Sist oppdatert

Big Daddy Karsten

NAVN: Karsten Marcussen

ALDER: 29 år

KOMMER FRA / BOR: Arendal/Oslo

SIVILSTATUS: åpent forhold

GJØR: artist, rapper

AKTUELL: slapp nylig singelen «Judaskysset» fra sitt nye album «Katta ute av sekken»

Big Daddy Karsten kom ut av det berømmelige skapet 14. november i fjor, og det skjedde tidsriktig nok i en Facebook-oppdatering der han fortalte han at han hadde handlet nye klær. En venn spurte straks om han hadde hatt med seg «en søt jente på handleturen».

«Ingen chicks på meg [...] I’m about dem boys», svarte han – og så var det gjort. Skapdøra sto plutselig på vidt gap.

TÅRENE OG RYKTENE

Siden har Blikk fulgt Big Daddy Karsten, fra opptreden under Oslo Pride til Skeive Sørlandsdager, og nå sist under Tromsø Arctic Pride. Der spilte han sin nye singel «Judaskysset» for aller første gang. Låta er fra hans nye album «Katta ute av sekken», som ble sluppet i anledning ettårsdagen som åpen homo.

– Låta handler om en som var bestekompisen min i mange år. Han fikk vite om ting jeg tenkte på lenge før jeg kom ut på Facebook. Han var en av «boysa» mine i Arendal, og jeg betrodde meg til ham på en fest. Han tok det kjempebra. Tårene trillet hos oss begge og han var klar på at jeg fortsatt var den samme kompisen som jeg alltid hadde vært.

Men så viste det seg at kompisen ikke var like positiv i etterkant likevel.

– Jeg fikk høre at det gikk rykter om meg, og klarte å spore dem tilbake til ham – som nektet selvsagt. Men det kunne ikke være noen andre enn ham, slår Big Daddy Karsten fast.

Han var en av ’boysa’ mine i Arendal, og jeg betrodde meg til ham på en fest.

Big Daddy Karsten

I KØ FOR Å GRATULERE

Tillitsbruddet inspirerte ham til å skrive låta «Judaskysset».

– Jeg hadde ingen planer om å komme ut. I mitt hode var jeg fast bestemt på å ta med meg hemmeligheten i grava. Det var noe av det skumleste jeg kunne tenke meg den gangen. Det visste kompisen min veldig godt, men likevel valgte han å svikte meg. Til sjuende og sist handler det om at jeg ville ha kontroll på min egen komme ut-historie, forklarer rapperen som mistet en kompis, men fikk oppleve at andre sto i kø for å gratulere.

Han fikk mye støtte fra etablerte navn på den norske hiphopscenen, som Kenneth Engebretsen og Elling Borgersrud fra Gatas Parlament.

– Kenneth har vært en kompis av meg lenge, og når Kenneth snakker, hører folk etter. Den mannen er sjef! Sånn er det bare. Men andre rappere viste også sin støtte tidlig, som Onkel P og Jodski.

Og ikke minst Don Martin, som for et år siden skrev på bloggen sin at: «Jeg har lyst til å si at du er modig, men jeg kvier meg litt for å si det, for det er flaut at det i 2016 fortsatt er noe man trenger å være bare for å fortelle verden om noe som ikke burde være noen deal i det hele tatt. Det burde ikke være noe samtaleemne.»

KRAFTIG KOST

Året som har gått siden han kom ut som åpen homofil, beskriver Big Daddy Karsten som «i stor grad en positiv opplevelse».

– Både som artist og privatperson, selv om det også har vært noe dritt. Men sånn er livet, ikke sant?

I juni i år slapp han den hardtslående låta «Hold kjeft», der han tar et oppgjør med homofobe hatholdninger. Musikkvideoen var også kraftig kost med scener fra både cruisingområdet på Sognsvann og fra kjellerlokalene til SLM. Låta er blitt en hit som alltid sørger for allsang på konserter, med tekstlinjer som: «Har du problemer med hvem jeg puler? Hold kjeft da! Sur fordi du kun får smuler? Hold kjeft da!»

– Det var et par rappere som åpnet kjeften og var negative da jeg kom ut. Men de åpnet ikke kjeften offentlig fordi de skjønte hva slags bølge som ville treffe dem hvis de hadde gjort det, forteller Big Daddy Karsten.

I ÅPENT FORHOLD

Årets høydepunkt på konsertfronten for Big Daddy Karsten var å stå på scenen i Pride Park under Oslo Pride.

– Det var helt magisk! Men det var også stort å spille på konserten Norsk Hip Hop Historie del 2 på Rockefeller i januar. Jeg er jo en del av den norske hiphophistorien – jeg var det lenge før jeg kom ut.

På privatfronten er høydepunktet at han har skiftet status fra å være singel til å ha fått seg kjæreste.

– Han traff jeg etter en konsert i september på galleriet HardingarT i Utne, ei bygd i Ullensvang kommune i Hardanger.

Så nå står det på Big Daddy Karstens Facebook- profil at paret er i et åpent forhold.

– Sex er sex og følelser er følelser. Å ha sex med andre betyr ikke at man ikke er glad i kjæresten sin. Et åpent forhold er det som er naturlig for typen og meg akkurat nå. Om det alltid vil være sånn, vet vi ikke. Kommunikasjon er uansett nøkkelen til et godt forhold. For et år siden hadde ikke et åpent forhold vært aktuelt for min del, innrømmer han.

– Men jeg er ganske tilpasningsdyktig. Det har jeg alltid vært, men kanskje spesielt det siste året, sier Big Daddy Karsten med et flir.

Les også

    Powered by Labrador CMS