Urix

Parlamentsrepresentanter i Ghana frykter foreslått anti-lhbt-lov skal stoppe bistandsmidler. Dickson Adomako Kissi er en få av landets parlamentsmedlemmer som åpent kritiserer tilhengere av lovforslaget.

Bistand til Ghana i fare

Publisert

I GHANA PÅGÅR EN DEBATT om økonomiske konsekvenser av homofobi. Enkelte ønsker en lov som forbyr folk som «har antisosiale tanker om seksualitet eller kjenner noen, eller hjelper noen som har det». Dickson Adomako Kissi er en få av landets parlamentsmedlemmer som åpent kritiserer tilhengere av lovforslaget. Blant dem er parlamentets ordstyrer Alban Bagbins.

«Konflikten handler egentlig ikke om lhbt-befolkningen, men om frigjøring og rettigheter for de som er lengst nede. Når Bagbin reiser rundt i verden, setter han økonomien vår i fare hvis han ikke ordlegger seg mer forsiktig. Språket han bruker om lhbt-personer, kan lukke mange dører for potensiell finansiering for Ghana», sier Kissi i et tv-intervju.

Bagbin var nylig i Storbritannia der han møtte parlamentarikere. I en tale ´sa han at «Afrika er ikke redde for dårlig skjulte trusler om å trekke bistand og økonomiske investeringer som straff for at vi beskytter vår egen kultur, våre egne verdier og sosiale normer – for å beskytte våre egne unge. Trusler er ikke veien å gå.»

Lovforslaget om forbud som fortsatt debatteres, er fra 2021 og lite tyder på et vedtak i nær framtid .

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS