Hatkrim

Fikk hatbrev og voldstrussel i posten

– Jeg har anmeldt. Ikke fordi jeg tror saken blir prioritert, men fordi det er viktig for politiets videre arbeid med denne type kriminalitet, sier forfatter og kurator Bjørn Hatterud.

Publisert Sist oppdatert

Det var tirsdag denne uka at Bjørn Hatterud fikk brevet i postkassa.

– Jeg har aldri opplevd noe som dette før. Jeg har jo fått en og annen sur melding i sosiale medier, men å få hat som brevpost er noe nytt, og lite trivelig. Å få et trusselbrev er ubehagelig, men det er ekstra ekkelt når det ser ut til at brevet er sendt fra et sted nær der jeg vokste opp, sier Hatterud og forteller at «Dala» er en lokal forkortelse for Brumunddal.

– Brevet så ut som et typisk kort man sender som takk for bryllupsgave eller noe sånt. Jeg tok først ut det første kortet hvor det sto at hvis jeg kommer tilbake til Brumunddal, vil jeg få grisejuling. Da tenkte jeg at det var noen venner som spøkte med meg. Men når jeg så kortet med «jævla homsefaen» forstod jeg at det ikke var en spøk. Jeg ble satt ut. Det tok litt tid å forstå det rett og slett.

Bjørn Hatterud.

Han aner ikke hvem avsenderen er.

– Ei heller hvorfor vedkommende tok seg bryderiet det er å gå til nærmeste bokhandel, kjøpe et par pene kort og konvolutt, skrible ned hatefulle linjer, og få brevet stemplet ved post i butikk. Slikt vitner om personlig engasjement. Brevet er nå politianmeldt.

– Ikke fordi at jeg har noen tro på at det blir oppklart. Det tror jeg ikke. Det var mer praktisk tenking fra min side. Hvis politiet skal ha ressurser og kapasitet til å jobbe med denne typen kriminalitet, så må myndighetene være klar over at dette faktisk skjer. Det er viktig å anmelde slik at disse hendelsene blir en del av statistikken, sier Hatterud til Blikk.

– Hvis jeg, som er en relativt ressurssterk fyr, ikke anmelder, så kan det bli enda verre for en annen som kanskje befinner seg i en mere sårbar situasjon å anmelde. Jeg ønsker å skape en slags presedens. Hvis man blir utsatt for et lovbrudd, så anmelder man. Og det er det jeg har gjort.

Powered by Labrador CMS