Håkon Kornstad.

Lørdagsjazz med Håkon Kornstad

Musiker Håkon Kornstad og Brakkesyke 2020 inviterer til jazzkonsert i dag, helt fritt for virus. Osloklubbene Jaeger, The Villa og Blå byr på dansemusikk. Alt strømmes direkte inn i stuen din.

Publisert Sist oppdatert

Mange artister, musikere, djs og kulturarbeidere sliter i disse korona-tider. Alle har opplevd å få konserter, forestillinger og arrangementer avlyst. Det betyr at kulturen stopper opp og inntekter forsvinner.

I stedet for å lukke seg inne i ensom karantene har en rekke tilbud dukket opp som kan nytes på både Facebook og YouTube – og publikum oppfordres til å betale for kulturopplevelsen de nå kan strømme i sin egen stue.

Oslo Club Cast

Osloklubbene Jaeger, The Villa og Blå har slått seg sammen på en felles dugnad de kaller Oslo Club Cast.

«Koronaviruset rammer oss alle hardt. Først og fremst de som blir alvorlig syke eller dør. Men dette rammer også de av oss som plutselig står igjen uten inntekt, og som ikke kan lene seg tilbake på oppsparte midler eller familie. Klubbene er stengt, ansatte permittert, og konserter, klubber og eventer er avlyst. Mange av Oslo´s artister og DJ´s er dermed satt i en svært uheldig økonomisk situasjon med totalt manglende inntektsgrunnlag. Absolutt ALLE spillejobber er kansellert i lang tid fremover. Artister flest driver virksomheten sin gjennom enkeltpersonforetak og har ikke de samme rettighetene som de fleste andre bransjer. Mange som til vanlig er opptatt med å spre musikk, dans og glede rundt om i byen vår er nå i en fortvilet situasjon,» skriver dugnadsgjengen på Facebook.

Oslo Club Cast har premiere lørdag 14. mars kl. 20. Du kan følge Oslo Club Cast på Facebook og på dugnadens egen YouTube-kanal.

Brakkesyke med Håkon Kornstad

Et annet kulturtilbud er Brakkesyke 2020. Kort fortalt er det en Facebookside som strømmer og videreformidler hjemmeopptredner med musikere, hvor de presenterer seg, byr på musikk og hvordan man kan støtte den aktuelle artisten. Målet er å holde kulturlivet i gang under korona-utbruddet.

Lørdag 14. mars kl. 16 er det jazzmusiker Håkon Kornstad som spiller konsert og det hele strømmes på Brakkesyke 2020 sin Facebookside.

Se og hør konserten her: Brakkesyke 2020

Powered by Labrador CMS