URIX

Den nye «rettferdighetsloven» som forbyr egendefinert kjønn, ble signert av Mississippis guvernør, Tate Reeves, her med sin familie.

Mississippi forbyr egendefinert kjønn og Ghana vil forby lhbt-organisering

Lhbt-nyheter fra verden.

Publisert

Mississippi forbyr egendefinert kjønn

KJØNN KLASSIFISERT ved fødselen skal fra 1. juli avgjøre om du kommer på gutte- eller jentelaget i ulike idrettsgrener på skolene i Mississippi. Den nye «rettferdighetsloven», ble signert av statens guvernør, Tate Reeves, i mars. Loven sikrer at ingen skoleelever vil få delta på et lag i en idrettsgren i samsvar med sin egendefinerte kjønnsidentitet.

«Guvernørens handlinger i dag er urettferdig diskriminerende. Han har pekt ut transbarn og gitt dem enda en byrde – og gjort dem enda mer sårbare for vold, mishandling og trakassering. Transpersoner burde få leve livene sine uten frykt og i åpenhet», sier Mara Keisling, leder for National Center for Transgender Equality.

Ifølge organisasjonen Human Rights Campaign er det i øyeblikket 147 anti-lhbt-lover oppe til vurdering i USAs ulike delstater, og 73 av disse har til hensikt å ramme transpersoner spesifikt. Av disse 73 lovene har omkring halvparten som mål å sørge for at transpersoner ikke får delta i idrett basert på sin egen kjønnsidentitet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS