Film

All makt til ingen

Skeive hadde en sentral plass i ungdomsopprøret i Oslo på 80-tallet, fra okkupasjonen i Skippergata til det som i dag er aktivitetshuset Blitz i Pilestredet. Nå fortelles historien i den nye dokumentaren «All makt til ingen».

Fra dokumentaren «All makt til ingen».
Publisert Sist oppdatert

Regissør Carl Georg Rødsten har laget dokumentaren «All makt til ingen», en dokumentar som forteller historien om hvordan Blitz-huset i Oslo ble til. Denne epoken er lite kjent og få vet hva som virkelig skjedde. 

Regissøren har intervjuet de som var aktive under opprøret på 80-tallet, ungdommene som sto i spissen, politikerne og politiet som skulle holde byen ren for utskuddene. Dokumentaren hadde verdenspremiere på festivalen Nordic Docs i Fredrikstad denne uka. Filmen vil snart bli tilgjengelig på Aftenposten nett-tv og strømmetjenesten Altibox.

Skeive hadde en sentral plass i ungdomsopprøret i Oslo på 80-tallet, fra okkupasjonen i Skippergata til det som i dag er aktivitetshuset Blitz i Pilestredet. Les Blikks reportasje Blodsopere: Hvordan skeive ble husokkupanter.

Powered by Labrador CMS