Fra boka «Hedda».

Hedda og Fin

Fotograf Fin Serck–Hanssen er aktuell med boka «Hedda», om en ung transkvinnes reise.

Publisert Sist oppdatert

I fotoboken «Hedda», som gis ut av forlaget Loose Joints Publishing, følger Fin Serck–Hanssens en ung transkvinne. Fotografen har fulgt 28 år gamle Hedda gjennom de ulike fasene i hennes kjønnsbekreftende behandling.

For Fin startet det med Heddas mor.

– Hun er en venninne av meg. En dag ringte hun og fortalte at hun hadde fått en datter. Hun er eldre enn meg, så det var opplagt noe som ikke stemte i det hun sa. Men da var det Hedda som hadde kommet ut. Mora spurte om jeg ville dokumentere prosessen. Og det ville jeg. Det er en enorm tillit å få som fotograf. Hedda har gått gjennom en rekke operasjoner i den tida jeg har fulgt henne, med ekstremt store påkjenninger.

Selv er han sjokkert over transdebattene som foregår nå for tiden.

– Det er totalt ubegripelig at noen skal føle seg truet av transpersoner. Debattene og angrepene er stygge. Det er provoserende å se hva enkelte får seg til å si.

Boka er ikke først å fremst ment å være et innlegg i transdebattene, men Fin mener at den kan bidra til å opplyse og avmystifisere.

– Boka er et stille og personlig portrett av et menneske i en prosess. Håpet er at boka skal være nyttig for andre i samme situasjon, og samtidig være en dokumentasjon av et menneske som kjemper for å få være seg selv, sier han til Blikk.

«Hedda» kan kjøpes her: Loose Joints Publishing

Powered by Labrador CMS