Etter at hun ga ut boka «Shame on you?» og begynte å snakke åpent om overgreps- erfaringer og psykisk sykdom, har mange delt sine egne historier med Mili Vada. – Jeg er et empatisk menneske, men jeg måtte lære meg at jeg kan uttrykke sympati og forståelse uten å måtte bære andres bør i tillegg til min egen, for det makter jeg ikke.

’’ Jeg passet liksom aldri helt inn noe sted

Mili Vada har kjempet en 30 år lang kamp mot tvangslidelser, angst, posttraumatisk stress og depresjon. I dag utstråler makeup-artisten glede og livslyst til sine 300.000 følgere på Instagram og Tik Tok.

Publisert Sist oppdatert

«Jeg heter May Britt Mili Vada. Jeg ble født i 1983 og vokste opp i den vesle byen Malm i Norge. Fram til jeg var fem år, ble jeg gjentatte ganger utsatt for seksuelle overgrep begått av min far. Da jeg var seks år, begynte jeg å vise tegn på tvangshandlinger, men jeg forsøkte å skjule det for alle. Jeg var skamfull, jeg var redd og forvirret, alt mens jeg prøvde å komme meg gjennom et traume i ei tid der det fremdeles ikke var sosialt akseptert å snakke om seksuelle overgrep eller psykiske sykdommer».

Dette skrev hun på første side i «Shame on you?» som hun ga ut på Kolofon forlag i april 2019. (Hun skrev boka på engelsk. Sitatene er Blikks oversettelse). Boka handler om hennes 30 år med ekstrem tvangslidelse, angst, posttraumatisk stresslidelse og depresjon.

Hvordan gikk Mili Vada fra å være det incestutsatte og fryktsomme barnet, til å bli kvinnen med det sterke blikket som utstråler kontroll, glede og livslyst til sine 300.000 følgere på Instagram og Tik Tok-kontoen reallymili?

– Sosiale media er my happy place, forteller en opplagt Mili Vada på telefon fra Trondheim der hun har bodd de siste 17 årene.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS