Urix

– En seier for demokratiet

En føderal dommer har beordret myndighetene i Llano i Texas til å returnere bøker med lhbt+ og antirasistiske temaer til offentlige biblioteker etter at konservative tjenestemenn fjernet dem.

Publisert

Syv innbyggere i Llano saksøkte fylkets myndigheter da lokale tjenestemenn fjernet 12 titler fra fylkesbibliotekene. I søksmålet ble det anført at folkebibliotek ikke er en arena for myndighetsindoktrinering og diktering av hva innbyggerne skal lese og lære om, melder lgbtnation.com

Saksøkerne fikk gjennomslag og sist lørdag beordret den føderale dommeren Robert Pitman de tiltalte til å returnere bøkene innen 24 timer, og å oppdatere fylkesbibliotekenes nettkatalogsystem for å vise at bøkene er offentlig tilgjengelige. Lokale myndigheter får heller ikke fjerne andre bøker så lenge rettssaken pågår.

Ifølge saksøkernes advokat Ellen Leonida er bokforbudet et angrep på nasjonens grunnleggende friheter, og Pitmans kjennelse er en seier for demokratiet.

Skribent- og ytringsfrihetsorganisasjonen PEN Amerika har uttalt at forbudet mot lhbt+relaterte biblioteksbøker har eskalert dramatisk i løpet av det siste året.

De saksøkte har anket kjennelsen.

Powered by Labrador CMS