Gå for all del ikke forbi Centralhjørnet, da går du glipp av den årlige overdosen av påskepynt som har avløst den etter hvert så herostratisk berømte julepynten.

Påsken i København

Vil du rømme fra både hjemme- og hyttepåske, er urbane Københavns skeive uteliv høyt oppe på lista over morsomme alternativer.

Publisert Sist oppdatert

København har alltid vært en populær by for skeive nordmenn. Tripper du rundt i Indre by, finner du minst femten homosteder å velge mellom. Studiestrædet er «homogata» med mange små barer som har levd lenge, inkludert deres røykende stamgjester. Men gamle storheter som Pan Club og Sebastian er for lengst borte.

– Som andre byer utfordres Københavns skeive uteliv av datingappene og de streites åpenhet. Det er så man jo nesten ønsker seg tilbake til da vi natt etter natt gikk på homoparadiset Pan for å unngå den heteroseksuelle omverden, sier Thomas R. Kristensen, redaktør for Out & About, Blikks søstermagasin i Danmark.

I dag ligger klubben Chateau Motel i Pans gamle lokaler og er populært blant yngre homoer, mens de på klubben Nevermind rett ved Ørstedsparken fortsatt danser til klassikere som «It’s Raining Men». Masken, G A Y Copenhagen og beryktede Cosy Bar er tilsvarende småklubber. De mer rolige alternativene er Log Lady Café og Men’s Bar.

På Centralhjørnet, som er Danmarks eldste homobar, ligger sigarettrøyken tett. Øldrikkende stamgjester av alle kjønn, filer og aldre kommer hit jevnlig for å oppleve intimkonserter, bingo og dragshow – og ikke minst synge gamle danske Melodi Grand prix-slagere sammen.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS