Urix

Har mistet håpet om å bli løslatt fra Russland

Brittney Griners juridiske team sier hun er usikker på om USA vil hente henne hjem og at hun er redd for at hun må sone hele straffen i Russland, ifølge New York Times.

Brittney Griner ble anholdt av russisk politi i februar 2022. Siden den gang har hun vært sentrum for en maktkamp mellom russiske og amerikanske myndigheter.
Publisert

I august ble den amerikanske basketballstjernen Brittney Griner funnet skyldig i «storstilt transport av narkotika» i Russland etter funnet av mindre enn ett gram hasjolje i bagasjen hennes. For dette ble hun dømt å sone ni år i en straffekoloni.

Griners juridiske team sier hun er usikker på om USA vil hente henne hjem og at hun er redd for at hun må sone hele straffen i Russland, ifølge New York Times.

«Hun har ikke vært i så god stand», sier Alexandr D. Boykov, et medlem av Griners russiske juridiske team, i et nylig intervju med New York Times.

Griner er ikke optimistisk i forkant av det planlagte rettsmøtet 25. oktober, forteller Boykov til avisen.

«Hun er ennå ikke helt overbevist om at Amerika vil være i stand til å hente henne hjem. Hun er veldig bekymret for hva prisen på det vil bli, og hun er redd for at hun må sone hele straffen her i Russland», sier han.

I juli bekreftet utenriksminister Antony Blinken at USA hadde foreslått en fangebytte for Griner og den påståtte spionen Paul Whelan i bytte mot våpenhandler Viktor Bout. Pressesekretær i Det hvite hus, Karine Jean-Pierre, fortalte journalister forrige uke at utenriksdepartementet ennå ikke har mottatt et «seriøst mottilbud» fra russiske tjenestemenn for å fremme noen avtale.

I mellomtiden, sier Boykov, blir Griners mentale og fysiske helse dårligere når hun står overfor utsiktene til å miste år av livet sitt til fengsling.

«Hun lider mye fordi hun ikke har sett familien på så lenge, og det er veldig vanskelig å snakke med dem på noen måte», sier Boykov.

Ifølge Griners kone Cherelle, har det amerikanske utenriksdepartementet gjort vondt verre de ni siste månedene. Blant annet fordi de har unnlatt å koordinere en eneste telefonsamtale mellom ektefellene på riktig måte.

Powered by Labrador CMS