Urix

Forteller om tiden i russisk fangenskap

Den amerikanske basketballstjernen Brittney Griner, som har sittet ti måneder i varetekt siktet for narkotikasmugling utgir sine memoarer fra tiden i russisk fangenskap.

Basketballstjernen Brittney Griner ble arrestert for narkotikasmugling bare noen dager før Russland angrep Ukraina i februar.
Publisert

Den 17. februar 2022 ble landslagspilleren Brittney Griner arrestert på flyplassen i Moskva siktet for å ha smuglet narkotika etter at tollerne fant cannabis-olje i bagasjen hennes.

Nå vil hun skrive bok om sine opplevelser i russiske fengsler og erfaringer med det russiske rettssystemet melder Diva Magazine.

Griner som spiller for Phoenix Mercury reiste til Moskva for å spille for det russiske laget UMMC Yekaterinaburg, som hun har spilt for siden 2014. Russland har vært et populært spillested for utøver i Women's National Basketball Association, WNA.

I august ble hun dømt til ni års fengsel for smugling av det som av russiske myndigheter ble karakterisert som betydelige mengder narkotika. Det var mindre enn et gram cannabis-olje. I desember ble hun frigitt etter en fangutveksling mellom USA og Russland der USA løslot våpenforhandler Viktor Bout i bytte mot Griner.

Griner sier at boken vil handle om hennes erfaringer der arrestasjonen på Moskva-flyplass var begynnelsen på en ufattelig periode av livet hennes. I boken vil hun beskrive reisen fra å være olympisk mester til å sitte fengslet i Russland. Hun forteller om sine opplevelser med russisk varetekt og straffekoloni, og det å måtte navigere som utlending uten å kunne språket i det russiske rettssystemet.

Med boken håper hun å kaste lys over andre amerikanere som sitter fengslet i utlandet deriblant Wall Street journalisten Evan Gershkovich som har Russland som spesialområde og ble arrestert i mars 2023 siktet for spionasje.

Powered by Labrador CMS