Musikk

Randi Oline og Rosa Faenskap til Bylarm

Mandag slapp Bylarm en liste talentfulle norske demoband som blir å se på scenen i Oslo i september. Blant dem er flere skeive navn.

Bylarms demojury peker blant annet på Randi Oline og Rosa Faenskap som de neste store.
Publisert Sist oppdatert

Hvert år samler Bylarm sentrale bransjekolleger, agenter og landets fremste talentspeidere for å lytte gjennom håpefulle musikalske søknader om en plass på plakaten til bransjefestivalen.

 – I et landskap hvor veldig mange opererer med ganske like uttrykk er det de som tør å stikke seg ut i en positiv forstand som kjapt blir lagt merke til, sier jurymedlem Viljar Sæbbe i en pressemelding.

Sæbbe jobber til vanlig jobber med booking i Trondheimr

Ali Omar i Nora Collective stiller seg ifølge pressemeldingen bak dette, og legger til:

– Årets demoartister har virkelig imponert meg. Det er tydelig at det er mye talent der ute, og det har vært interessant å høre på de ulike sjangrene. Jeg tror vi vil se mer til disse artistene fremover.

Skeiv kampsang

Blant navnene som ble sluppet i dag finner vi visesanger Randi Oline og svartmetall-trioen Rosa Faenskap.

Mange vil kjenne til Randi Oline for hennes Cezinando-cover. Men før den tok av på tik-tok slapp hun i fjor den skeive kampsangen «Gatene fylles av farger», med sterke linjer som:

Jeg blir redd / Men så ser jeg gatene fylles av farger og av folk / Som hever stemmen og flaggene våre i lufta / Å se at det er mange av dere gir meg håp / Å se dere, dere gir meg håp

I neste nummer av Blikk vil du kunne lese mer visesangeren og hvorfor hun gleder seg til å gå hånd i hånd med kjæresten under årets Oslo Pride.

Faenskap og skeive perspektiver

Rosa Faenskap slapp debutalbumet «Jeg blir til deg» i november i fjor. Det var en en kjærlighetserklæring til – og en krigserklæring mot - svartmetallen.

– En viktig del av budskapet vårt er å få våre egne skeive perspektiver og historier inn i sjangeren, sa bandet den gang til Blikk.

De mener at det ligger et uberørt potensial i ekstrem musikk til å uttrykke desperasjonen, frykten og sinnet som mange i det skeive miljøet kjenner på.

– Om man blir kalt homse på gata blir man nødt holde kjeft og komme seg unna så fort som mulig, med mindre man vil risikere å bli banket opp. Men på scenen kan man slippe ut alt sinnet som har bygd seg opp, og skrike så høyt man vil, mener Rosa Faenskap. 

Samtlige artister som skal spille på Bylarms demoprogram er: Dancing the conga, Hiwá, KLIKK9, Markella, Mathias Angelhus, Molbo, naema, Randi Oline, Signe Dø og Snelle, Deponi og Rosa Faenskap.

Bylarm skjer i Oslo 12.- 14. september

 

 

 

Powered by Labrador CMS