Eurovision

Canada lager egen «Eurovision»

Arrangørene bekrefter at «Eurovision Canada» lanseres i 2023.

I fjor var det bandet Måneskin fra Italia som vant «Eurovision Song Contest» med låta «Zitti e buoni». Årets finale avholdes 14. mai i Torino.
Publisert

Canada forholder seg trofast til «Eurovision»-malen, med flere semifinaler som leder fram til en direktesendt finale. Totalt ti provinser og tre kanadiske territorier skal konkurrere om å skape landets beste låt.

Produsentene bak «Eurovision Canada» storgleder seg til å lage sin egen versjon Europasuksessen.

– Hvis musikk var verdensmesterskapet i olympisk kunstløp eller hockey, med artister fra hele Canada som kom sammen for å konkurrere om den ultimate gullmedaljen – det er det vi ser for oss for Eurovision Canada, sier produsent Peter Settman om den nye «Eurovision Canada».

Med seg på produsentlaget har «Eurovision Canada» teamet bak USAs «American Song Contest», en annen spin-off av «Eurovision».

American Song Contest er allerede i gang og har fått blandet respons fra fans og kritikere. Den første direktesendte kvalifiseringsrunden gjorde det ikke spesielt godt blant seerne (totalt 2,9 millioner mennesker) og ble slått av sangkonkurransen «American Idol» (4,8 millioner seere) på en konkurrerende kanal, ifølge Showbuzz daily.

Finalen av «American Song Contes» sendes mandag 9. mai klokken to om natten, norsk tid. Ti amerikanske stater og territorier deltar.

Store artister som Joni Mitchell, Neil Young, Leonard Cohen, Carly Rae Jepsen, k. d. lang, Shania Twain, Justin Bieber, Drake og The Weeknd har alle røtter fra Canada.

For ikke å snakke om Célin Dion, som vant «Eurovision Song Contest» i 1988 med låta «Ne Partez Pas Sans Moi» da hun representerte Sveits. Men vil «Eurovision»-dronningas hjemland yte den europeiske sangkonkurransen rettferdighet? Det får vi vite i 2023.

Powered by Labrador CMS