Uteliv

Charity Kase til Oslo

Stjerna fra RuPaul’s Drag Race UK besøker Oslo og Salt for å lage Halloween-fest med lokale dragartister.

Charity Kase.
Charity Kase.
Publisert Sist oppdatert

Harry Whitfield, bedre kjent som dragartisten Carity Kase, er kjent fra tv-serien RuPaul’s Drag Race UK, hvor hun konkurrerte i sesong 3, og kom på en åttende plass.

For Whitfield representerer drag en slags flukt fra virkeligheten. Ifølge et intervju med BBC er det også en måte å uttrykke følelser på, spesielt etter at Whitfield testet positivt for hiv.

«Jeg testet positiv da jeg var 18 år, og diagnosen sendte meg inn i en slags spiral. Jeg hadde en kjæreste den gang, og forholdet tok slutt. Jeg følte meg så bortkommet. Sluttet på skolen, og hadde ingen retning i livet», sier Harry Whitfield til BBC.

Den negative spiralen i livet snudde seg da hun brukte kreativitet til å skape dragkarakteren Charity Kase.

«Det er en form for flukt å forlate sin egen kropp i noen timer, eller å skape en ny kropp oppå sin egen. Sånn sett fungerer drag som terapi for meg», sier Whitfield til BBC.

«Jeg er ikke en som snakker så mye om følelser, men drag ble verktøyet jeg brukte for å uttrykke meg selv og mine følelser. Drag fikk meg til å akseptere meg selv», sier hun.

Seks år etter at hun konkurrerte i RuPaul’s Drag Race UK har Charity Kase blitt en av Øst-Londons kjente dragartister, med flere hundre tusen følgere på Instagram. Nå tar Harry Whitfield dragkarakteren Charity Kase med til Oslo og Stage Of Stars sitt Halloween Variety Show på Salt i Oslo mandag 31. oktober.

På Salt deler Charity Kase scene med kjente lokale dragartister, som Ayama Star, Erik Sjon, Kiki Chérie, Haxtho, Enigma Ataraxia, Penetra Schön, Dahlia Delight, Heels by Kristi og Haus of Star.

Info: Stage Of Stars: Halloween Variety Show

Powered by Labrador CMS