Leif-Ove Hansen.
Leif-Ove Hansen.

Leif-Ove Hansen tilbake som styreleder i HivNorge

Vil ha økt fokus på brukermedvirkning og interessepolitisk arbeid.

Publisert Sist oppdatert

Valgkomiteen i HivNorge hadde enstemmig innstilt nåværende styreleder Jens Harald Älgenäs Eliassen for to nye år. Tidligere styreleder Leif-Ove Hansen kom overraskende inn fra sidelinjen og meldte seg som kandidat via benkeforslag – og ble valgt på det digitale årsmøtet torsdag kveld.

Leif-Ove Hansen har lang erfaring fra HivNorge, hvor han var ansatt som styreleder i fire år, fra 2014 til 2019, i tillegg til 10 år med tillitsverv i organisasjonen. Hansen tiltrådte som generalsekretær i Unge funksjonshemmede i mars 2019, en stilling han hadde til februar i år.

I forkant av HivNorges digitale årsmøte 18. mars meldte Hansen seg som styrelederkandidat i en Facebookpost.

Hansen var sentral i arbeidet for å innføre PrEP i Norge. I 2015 inviterte han som styreleder i HivNorge til det første PrEP-seminaret i Norge, der overlege Michelle Hanlon ved Olafiaklinikken ga en oversikt over internasjonale forskningsresultater. USA innførte PrEP-medisin til hivnegative i 2012, mens Norge og resten av Europa hang etter. Internasjonale forskningsresultater viste at medisinen hindrer nysmitte av hiv, noe som fikk i gang PrEP-diskusjonen også her til lands. I januar 2017 ble PrEP til hivnegative innført i Norge.

Klikk bildet og abonner på BLIKK+
Klikk bildet og abonner på BLIKK+

Chemsex og trans

Leif-Ove Hansen har nye utfordringer han mener HivNorge nå må jobbe med.

– Reell innflytelse. Brukermedvirkning og interessepolitisk arbeid i saker om hivmedisiner, behandlingsmetoder og finansiering og innkjøpsprosesser for slike medisiner, sier Hansen.

– Chemsex er fortsatt en økende trend i visse subkulturer særlig blant menn som har sex med menn, sier Hansen som er opptatt av å vise støtte til Rusreformen, samt samarbeide med andre organisasjoner om reformen.

Hansen mener også at HivNorge må være en synlig trans-alliert organisasjon.

Vil gi en stor takk til alle deltakere på HivNorges årsmøte i kveld! Takk for at dere ga meg tillit som styreleder...

Publisert av Leif-Ove Hansen Torsdag 18. mars 2021
Powered by Labrador CMS