Oslo/Fusion

Regissør Todd Verow besøker Oslo/Fusion

Regissør og manusforfatter Todd Verow og produsent James Kleinmann viser sin nye film «You Can’t Stay Here» på Oslo/Fusion International Film Festival.

Regissør og manusforfatter Todd Verow viser sin nye film «You Can’t Stay Here» på Oslo/Fusion International Film Festival.
Publisert

Oslo/Fusion International Film Festival byr på 135 kvalitetsfilmer på Cinemateket og Vega Scene 22.-29. september.

Høydepunkter fra programmet:

Spillefilm: You Can’t Stay Here

You Can’t Stay Here (2023).

Den aspirerende kunstfotografen Rick tilbringer dager og netter i Central Park, hvor han cruiser etter sex, men med kameraet som cover. Etter han bevitner drapet på en homofil mann og fanger bevismateriale på film, dras han inn i en farlig og sexy katt-og-mus-lek med den karismatiske morderen, hvor han snart begynner å tvile på sin egen tilregnelighet. 

Guillermo Díaz, kjent fra bl.a. de banebrytende filmene Stonewall (1995) og BROS (2022), samt serier som Weeds (2007-2012) og Scandal (2012-2018), er også medprodusent på denne filmen, som er inspirert av virkelige hendelser i New York på 1990-tallet.

Regissør og manusforfatter Todd Verow og produsent James Kleinmann vil være til stede på festivalen. 

Spillefilm: A Little Life

A Little Life (2023).

Hanya Yanagiharas roman Et lite liv, om fire studiekamerater som flytter til New York for å følge sine respektive drømmer, ble en bestselger verden rundt. Vi følger skuespilleren Willem, arkitekten Malcolm, kunstneren JB, og advokaten Jude i situasjoner der ambisjoner, avhengighet og stolthet setter vennskap på prøve, men de finner alltid at kjærligheten til Jude og hans mystiske fortid er båndet som holder dem sammen. Når Judes hemmeligheter kommer for en dag, lærer de endelig at det å kjenne Jude St. Francis er å forstå potensialet av livets grenseløse kjærlighet.

I samarbeid med Vega Scene har vi gleden av å vise regissør Ivo van Hoves oppsetning fra The Savoy Theatre i Londons West End. Oppsetningen ble en massiv suksess og har nå blitt filmet live på scenen.

Filmen har premiere på spesielt utvalgte kinoer rundt om i verden på samme dag, 28. september. 

Spillefilm: Of An Age

Of An Age (2022).

Sommeren 1999. To tenåringer er nettopp ferdig på videregående - den reserverte, serbisk-fødte Nikola og hans ekstroverte motsetning Ebony. De er dansepartnere og forbereder seg nå til en dansekonkurranse. På den store dagen ringer en fortvilet Ebony og ber Nikola om hjelp på den andre siden av byen. Han får Ebonys sjarmerende bror Adam til å kjøre, og det tar ikke lang tid før guttene merker en sterk gjensidig gnist og konkurransen føles brått ikke så viktig - men Adam skal forlate landet om bare 24 timer.

Of An Age er morsom, varm og hjertefølt, en film som viser innvandrerfamiliers utfordringer, krysningspunktet av tenåringsbegjær og store drømmer, samt de øyeblikkene av tiltrekning og forventning som kan være like vonde som de er deilige. Regissør Stolevski leverer her en coming-of-age historie som setter seg rett i hjertet.

Spillefilm: Winter Boy

Winter Boy (2022).

Sytten år gamle Lucas får brått hverdagen knust etter en familietragedie. For å få ting litt på avstand tilbringer han en uke hos sin eldre bror i Paris, hvor han legger ut på en utforsking av sin egen seksualitet - eller rettere sagt en videreutforsking, ettersom han allerede er veldig komfortabel med sin homofile identitet og begjær. Uken i Paris endrer ham, også på måter han ikke er utrustet til å håndtere. Mellom en bror som lever et bohemliv i Paris og en mor som forsøker å beskytte ham med alle midler, må Lucas gjennom en personlig kamp for å gjenoppdage håp og kjærlighet. 

Moren spilles av Juliette Binoche, som alltid leverer, men Paul Kircher imponerer sterkt som Lucas, en rolle han vant beste skuespiller for under San Sebastian filmfestival.

Spillefilm: Visions

Visions (2023).

Langdistansepiloten Estelle lever det perfekte liv sammen med sin kjærlige og beskyttende mann, Guillaume. I en flyplasskorridor møter hun en dag tilfeldigvis Ana, en fotograf hun hadde en lidenskapelig affære med for tyve år siden. 

Etter at de gir nytt liv til affæren begynner Estelle å slite med gjentakende visjoner, mareritt og hallusinasjoner. Lite vet hun at denne gjenforeningen skal sende henne inn i en marerittaktig spiral som vil snu livet hennes opp ned.

Diane Kruger (Inglourious Basterds, In the Fade) hypnotiserer i denne thrilleren (med referanser til Verhoevens Basic Instinct fra 1992), og regissør Gozlan, som hadde stor suksess med sin forrige thriller, Black Box (2021), viser seg enda mer ambisiøs med Visions.

Fullt program, visningstider og info: oslofusion.no

Powered by Labrador CMS