«EMA»

«EMA» på Oslo/Fusion

Årets avslutningsfilm er «EMA», en sterk og sensuell historie om kunst, familie og begjær, med drivende musikk av Nicolás Jaar og erotisk ladet koreografi av José Vidal.

Publisert

Oslo/Fusion fredag 2. oktober

Kl. 16
Filmprogram: «Nordic Shorts»
5 nordiske kortfilmer.
Info: «Nordic Shorts»

Kl. 17
Dokumentar: «Welcome to Chechnya»
En av årets sterkeste og viktigste filmer, som viser kampen mot Tsjetsjenias forfølgelse av lhbtq-personer.

Kl. 18
Spillefilm/avslutningsfilm: «EMA»
Ema er en talentfull ung danser som har en god karriere i et samtidsdans-ensemble som ledes av ektemannen og koreografen Gastón. Etter en grusom hendelse blir parets 12-årige adopterte sønn tatt fra dem, noe som fører til at ekteskapet havner i en krise.

Tross elendige odds og lite støtte fra venner og en temperamentsfull ektemann, nekter Ema å gi opp kampen for å få sønnen tilbake. Med en hemmelig og kløktig plan legger hun ut på en risikabel reise for å få livet på rett kjøl igjen. Pablo Lárrain (Tony Manero, El Club, Jackie) siste film er en sterk og sensuell historie om kunst, familie og begjær, med drivende musikk av Nicolás Jaar og erotisk ladet koreografi av José Vidal.

Kl. 19.30
Dokumentar: «If It Were Love»
En unik dansedokumentar basert på Gisèle Viennes dansestykke «Crowd», som i 2019 gikk for fulle saler på Dansens Hus i Oslo i 2019.

K. 21
Spillefilm: «Shirley»
Nygifte Fred og Rose flytter til en liten collegeby hvor Fred har fått jobb som assistent for professor Stanley Hyman. Elizabeth Moss gløder i Josephine Deckers mørke fiksjonsbiografi.

Kl. 21.30
Spillefilm: «Dry Wind»
Sandro lever et monotont liv med jobb, svømming og puslespill, og et utelukkende seksuelt forhold til kollegaen Ricardo. Så dukker Maicon opp, en levende Tom of Finland-tegning.

«Dry Wind»

Oslo/Fusion Film Festival

Medlemskap ikke nødvendig. Ordinær billettpris kr. 100. Ungdom under 20 / studenter under 23 år: kr. 75,- Bevis vil påkreves ved kjøp og innslipp.

Merk at billetter i år kun kan kjøpes på nett, enten direkte på cinemateket.no eller via festivalens hjemmesider oslofusion.noAlle filmene vises på Cinemateket/Filmens Hus i Dronningens gate 16 i Oslo. For fullt program, visningstider og oppdateringer:

oslofusion.nofacebook.com/oslofusion@oslofusion på Instagram

Koronasikkerhet

Grunnet den pågående situasjonen med Covid-19 har filmfestivalen måttet gjøres mange kutt i den planlagte feiringen av 30. årsjubileet. De forholder seg til Folkehelseinstituttets anbefalinger, og i skrivende stund har de tillatelse til å bruke 89 (av 190) seter i den store salen Tancred, og 20 (av 70) i Lillebil.

Blikks publikumspris

Blikk står tradisjonen tro bak utdelingen av årets publikumspris der alle kan stemme på sine favorittfilmer i kategoriene spillefilm, dokumentar og kortfilm. Bruk stemmeseddelen som ligger på Cinemateket/Filmens hus. Av alle som stemmer, trekkes det ut tre vinnere som får hvert sitt ½-årsabonnement på Blikk til en verdi av 449 kroner.

Powered by Labrador CMS