Pride

Copenhagen Pride mister sponsorer

Flere store sponsorer som Dansk Industri, Mærsk og medisinselskapet Novo Nordisk trekker sin støtte til Copenhagen Pride.

«Vi har kommunisert dårlig i denne saken», uttaler Copenhagen Prides politiske talsperson Lars Henriksen i en pressemelding.
Publisert

Prisen for angivelig å kreve at sponsorer og samarbeidspartnere skulle støtte Palestina begynner å bli høy for Copenhagen Pride.

Flere sponsorer mener at det er mangler når det gjelder det inkluderende fellesskapet, og trekker nå støtten.

«Med den økte politiseringen vi har opplevd i år, er det vår oppfatning at Copenhagen Pride for øyeblikket ikke er det inkluderende fellesskapet som det opprinnelig var ment å være», skriver Kinga Szabo Christensen, som er direktør for rådgivning i Dansk Industri i en pressemelding.

I rederiselskapet A.P. Møller-Mærsk har de vært glade for samarbeidet med Copenhagen Pride.

«Vi forventer imidlertid at slike partnerskap inneholder en høy grad av forutsigbarhet og et uforstyrret fokus på saken som partnerskapet omhandler», skriver skipsrederigiganten til ifølge Berlingske.

«Vi håper at dette vil endre seg i fremtiden, og vi vil derfor gjerne gjenoppta vår støtte, hvis Pride-organisasjonen kan sikre fullt fokus på seksuelle minoriteters rettigheter og inkludering i fremtiden», sier Kinga Szabo Christensen.

At store sponsorer velger å trekke sin formelle støtte til Pride skyldes at Pride gikk ut med et krav om at eventuelle samarbeidspartnere skal ta stilling til spørsmål om konflikten mellom Israel og Hamas.

Dårlig kommunikasjon

I februar kunngjorde Copenhagen Pride at de «står solidarisk med det palestinske folket».

Noen uker senere kom Copenhagen Pride imidlertid med en unnskyldning.

«Vi har kommunisert dårlig i denne saken», uttalte politiske talsperson Lars Henriksen i en pressemelding.

«Copenhagen Pride har ikke stilt krav til sponsorer om å ha en bestemt holdning», lød det den gangen videre fra Lars Henriksen.

Til DR Nyheder sier leder Benjamin Hansen i Copenhagen Pride at han ikke synes det er urettferdig at sponsorene trekker seg.

– Vi har sagt unnskyld for dårlig kommunikasjon. Om ikke tilliten er blitt gjenoppbygget av det, da skal man selvfølgelig ikke være partner. Og så arbeider vi videre med å gjenoppbygge tilliten, noe som vi er godt i gang med, sier Hansen.

Hvor mye støttepenger Copenhagen Pride nå går glipp av, vil ingen avsløre.

Årets Copenhagen Pride Week starter den 10. august og varer til den 18. august. Den store Pride-paraden er i år lørdag den 17. august.

 

Powered by Labrador CMS