Meninger

2021 var en mørketid med lys av regnbuefarger

– Å melde meg inn i Skeiv Ungdom er helt klart noe som har hjulpet meg å komme igjennom denne krevende pandemitiden vi lever i, skriver Regine Folkman Rossnes.

Regine Folkman Rossnes under Skeiv Sommeruke på Bergvang gård i fjor sommer.
Publisert Sist oppdatert

.

Enda et år preget av pandemi. Fremdeles en tøffere tid enn ellers. Vi kan ikke late som at vi ikke vil bli preget av dette i det kommende året, men det er lov å håpe på et bedre år for oss alle.

Og det sies jo at et nytt år gir nye muligheter. Heldigvis eksisterer det fremdeles lysglimt. Jeg håper du har opplevd det i løpet av året som har gått. Kanskje har du fått et positivt skifte i livet ditt? Flyttet til en ny by. Byttet skole. Begynt med en ny hobby. Eventuelt har du ikke gjort noe av dette.

.

– Noe av det flotteste jeg har fått være med på

Muligens er du en som ønsker et retningsskifte. Dette har jeg selv kjent på mange ganger i løpet av livet. Spesielt etter grunnskolen. Derfor vil jeg dele et tips fra mitt liv.

Da jeg begynte på videregående, ble jeg samtidig introdusert for å jobbe frivillig. Innen foreninger, organisasjoner og festivaler. Dette førte til at jeg begynte å føle tilhørighet. At jeg er verdifull, og kan bidra til å gjøre en forskjell i verden med folk som deler mine verdier. Nå som jeg er blitt eldre, ser jeg hvordan dette har fått betydning i livet mitt på måter jeg ikke tenkte over der og da.

En ting er å opparbeide seg god arbeidserfaring, større CV, ansvarsfølelse og nettverk. I retroperspektiv ser jeg at noe av det flotteste jeg har fått være med på, er å se folk rundt meg vokse opp, og finne seg selv.

.

.
I 2022 blir jeg 30 år. Dette blir derfor mitt siste år som medlem i Skeiv Ungdom, der målgruppen er 13-30 år. Sakte men sikkert må man innse at man er blitt voksen. Jeg ble først medlem i 2020.

Hvorfor meldte jeg meg inn i Skeiv Ungdom, når det finnes så mye man kan velge i? Og hvorfor valgte jeg å bli medlem når jeg kun hadde mulighet i to år?

.

– Utfordret meg selv på flere plan

Det er ganske mye jeg brenner for, som jeg har engasjert meg i og som jeg ønsker å bli med på. Etter å ha blitt for gammel for Agenda X, ungdomsavdelingen til Antirasistisk Senter i Oslo, visste jeg at jeg ville engasjere meg videre i noe. Jeg hadde en lang liste med alternativer. Det er et av mine luksusproblem, mye frister!

Under første lock down i 2020 begynte jeg derfor å undersøke organisasjoner og foreninger nøyere. Valget ble altså Skeiv Ungdom. Et av hovedmålene i livet mitt er å benytte meg av alle sjanser jeg får, i stedet for å angre i etterkant over at jeg ikke ble med på ting.

Det som gjorde meg usikker på om jeg skulle melde meg inn eller ikke, var om det kun var yngre medlemmer med, og at jeg ble den eneste der i min alder. Her tok jeg feil, alle aldersgrupper er representert.

I løpet av min tid som medlem har jeg fått være med på en rekke morsomme arrangementer, og har også fått engasjere meg innad i prosjekter. Som å være frivillig på sommerleir og i ressursgruppa til Skeiv sexhåndbok på nett. Ikke minst har jeg fått mulighet til å bli kjent med en rekke flotte medlemmer, og har fått utfordret meg selv på flere plan.

.

.

– Skeiv Ungdom er den eneste sosiale kontakten

Å melde meg inn i Skeiv Ungdom er helt klart noe som har hjulpet meg å komme igjennom denne krevende pandemitiden vi lever i. Og jeg vet jeg ikke er alene om dette. Flere ungdommer har fortalt meg at Skeiv Ungdom er den eneste sosiale kontakten de har.

Med dette i tankene, er det like tungt hver gang vi må avlyse medlemstilbud. Til neste år, håper jeg vi fortsatt kan tilby flotte aktiviteter, uten for mange avlysninger. Som å få til en enda større sommerleir enn den i 2020, eller å ha fysisk landsmøte.

I skrivende stund er jeg usikker på hva jeg kommer til å fylle den ekstra tiden min med når jeg ikke kan være medlem i Skeiv Ungdom lenger.

Hva kommer til å bli mitt nye retningsskifte denne gangen? Hva kommer til å bli ditt? Uansett hva som skjer, håper jeg på et godt år for oss alle. 2022 er både Skeivt Kulturår og Frivillighetens År.

Hva er din hjertesak? Jeg ønsker deg lykke til, og håper du finner noe flott å engasjere deg i!

.

Powered by Labrador CMS