Pride

Regnbuepenger i revidert Oslo-budsjett

I dag legger Byrådet i Oslo frem sitt forslag til revidert budsjett. Der finner vi en million kroner i ekstraordinære midler til Oslo Pride og 500.000 til Støttegruppa 25. juni.

f.v. Byråd for kultur og næring, Anita Leirvik North (H) og byråd for sosiale tjenester Julianne Ferskaug (V).
Publisert

– Dette er et regnbueløft i budsjettet, hvor vi sammen med frivilligheten og organisasjonslivet gir både trygghet og synlighet til en stor og viktig del av Oslos befolkning, sier byråd for sosiale tjenester Julianne Ferskaug (V) til Blikk.

I år blir Oslo Pride og Pride Park som kjent arrangert i Sofienbergparken.

– Og det blir en kjempefest vi gleder oss veldig til. Oslo Pride skal vise at Oslo er landets Regnbuehovedstad, hvor alle kan leve frie og trygge liv, uavhengig av seksuell orientering, kjønnsuttrykk og identitet, sier byråd for kultur og næring, Anita Leirvik North (H).

Da det ble klart at Oslo Pride midlertidig måtte flytte fra Kontraskjæret, måtte de tenke nytt, ettersom planen var at festningsområdet skulle bli fast tilhold. Valget falt som kjent på Sofienbergparken.

– Selv om vi isolert sett gleder oss veldig til å feire årets Pride på Grünerløkka, ligger Sofienbergparken i et boligområde. Det betyr at vi må stenge parken en time tidligere, og mister store inntekter på dette, sier Bjørke og legger til at å måtte flytte arena flere år på rad er kostbart, sier Oslo Pride-leder Dan Bjørke.

– Så vi er veldig glade for dette ekstra tilskuddet fra Oslo kommune. Disse midlene sikrer økonomien til festivalen, og sørger for at vi både i år og årene fremover kan tilby en mangfoldig og innholdsrik festival.

Bønn om mer tilskudd til byråd for kultur og næring har nå lønnet seg.

– Vi vet det er ekstraordinære utgifter forbundet med å være i Sofienbergparken, og foreslår derfor en million kroner i ekstraordinært tilskudd til Oslo Pride, sier North til Blikk.

– Vi har blitt hørt

Støttegruppa 25. juni er også tilgodesett i det reviderte budsjettet. For byråd Ferskaug har det vært viktig å ha tett kommunikasjon med støttegruppa.

– Støttegruppa 25. juni har gjort en viktig jobb med å være en støtte og stemme for berørte etter terroren i Oslo, sier Ferskaug til Blikk.

– I år har vi allerede hatt et samarbeid hvor vi har bidratt med lokaler for at de skal kunne følge opp berørte under rettsaken. Nå innstiller vi også på at de skal få driftsmidler slik at de skal kunne fortsette å gjøre den jobben vi vet betyr mye for mange.

Hos støttegruppa er nyheten om ekstra midler kjærkomment.

– Det er vi kjempeglad for, og vi opplever at byråden har hørt, sier Espen Evjenth, leder i Støttegruppa 25. juni.

Evjent forteller at støttegruppa er en liten organisasjon med store oppgaver.

– Og vi har fortsatt ikke helt stabil drift, med disse midlene kan vi løfte blikket, og gjennomføre aktiviteter vi vet er viktige for vår målgruppe. Dette kommer godt med, sier Evjenth til Blikk.

 

Powered by Labrador CMS