Pride

Er dette årets øyeblikk?

Artisten Rü ble foreviget av Oslo Prides fotograf Olav Holten på Kontraskjæret i fjor. Nå kan bildet vinne prisen Årets øyeblikk. – Bildet reflekterer glede, lettelse og kjærlighet, sier leder i Oslo Pride Dan Bjørke.

I juni i fjor opptrådte Rü foran sitt største publikum noensinne. Rü var med på åpningsshowet på Hovedscenen i Pride Park.
Publisert Sist oppdatert
Oslo Pride-leder Dan Bjørke.

I juni i fjor opptrådte Rü foran sitt største publikum noensinne. Rü var med på åpningsshowet på Hovedscenen i Pride Park. Fotograf og Oslo Pride-frivillig Olav Holten foreviget et øyeblikk av konserten. – Bildet reflekterer glede, lettelse og kjærlighet. Etter fire år uten parade og året etter terroren, skulle vi ta gatene tilbake og vise hvilket samfunn vi skal ha, sier Oslo Pride-leder Dan Bjørke til Blikk.

– Det ble en enorm festival full av kjærlighet og glede. Etter at mange hadde følt på frykt, skapte Rü en helt enormt flott stemning som symboliserte alt hva en Pride skal være. Vi er utrolig stolte av vår frivillige fotograf Olav Holten, som har fanget dette øyeblikket, sier Bjørke. 

I utvelgelsen av de beste bildene fra 2023 har juryen vektlagt stemning, komposisjon, teknikk, lys og magi. Nå er det opp til deg å avgjøre hvilket øyeblikk fra fjoråret som fortjener å stikke av med seieren og kalle seg årets øyeblikk. Sjekk ut alle de fem finalistene som på hver sin måte skapte minneverdige kulturopplevelser og stem på din favoritt frem til og med 6. mai.

Stem på Årets øyeblikk her: Norske Kulturarrangører

Tilgjengelighet som grunnprinsipp

Administrasjon- og produksjonssjef i Oslo Pride, Jenny Skavdal.

Det er god geografisk spredning på de nominerte til Årets arrangørpris, som deles ut av Norske Kulturarrangører. Oslo Pride er altså nominert i kategorien Årets øyeblikk, men også i kategorien Årets inspirasjon.

Oslo Pride er nominert for sitt arbeid for at alle kan delta, uavhengig av funksjonsevne.

– Vi synes det er veldig gøy å bli nominert for et arbeid vi i Oslo Pride synes er så viktig, sier administrasjon- og produksjonssjef i Oslo Pride, Jenny Skavdal.

– Det at våre arenaer er tilgjengelig for absolutt alle må være et grunnprinsipp vi jobber etter på Norges største Pride. Vi ønsker å takke våre samarbeidspartnere for alle gode råd og innspill, og vil rette en spesiell takk til Ingrid Thunem, styreleder i Unge funksjonshemmede, som vært en viktig rådgiver i hele prosessen, sier Skavdal.

Håper det inspirerer andre festivaler

Leder i Landsforeningen for skeive funkiser og styreleder i Unge funksjonshemmede, Ingrid Thunem roser Oslo Pride for godt samarbeid.

Ingrid Thunem.

– Unge funksjonshemmede har i grunnen mast på Oslo Pride i mange år, og når Jenny Skavdal begynte i festivalen opplevde vi en annerledes dialog oss imellom. Det oppstod et utrolig godt samarbeid, sier Thunem til Blikk og forteller at de følte seg sett og at behovene deres ble anerkjent.

Ifølge Thunem viste Oslo Pride at de ønsket å lære gjennom dialog.

– Samarbeidet er veldig konstruktivt og vi blir hentet inn tidlig i alle prosesser. Det er jo når ting er på planleggingsstadiet at ting kan endres, og det oppleves forfriskende. Som funksjonshemmet jobber man som oftest i motbakke, så det å møte en aktør som virkelig anerkjenner at man skal ha de samme opplevelsene som alle andre skeive på festivalen er fantastisk.

– Skulle Oslo Pride vinne prisen Årets inspirasjon, er vel prisen like mye deres fortjeneste?

– Ja, det er jo egentlig det. Som sagt er vi veldig stolt av samarbeidet vi har fått til. Det at Oslo Pride er nominert til denne prisen håper jeg kan inspirere andre festivaler, og ikke minst Pridefestivaler, til å inngå samarbeid med organisasjoner som vår, slik at de kan sikre reell tilgjengelighet for alle, sier Ingrid Thunem.

Powered by Labrador CMS