Skeive rettigheter

– Vi må jobbe for kjønnsmangfoldet

De skeive organisasjonene ser tilbake på året som har gått. – Høydepunktet var utvilsomt konverteringsterapiloven. Det gir trygghet til mange, og en viktig lov som nå endelig er på plass, sier Oslo Pride-leder Dan Bjørke.

Oslo Pride-leder Dan Bjørke.
Oslo Pride-leder Dan Bjørke.
Publisert

– Det var også flott å oppleve paraden i Oslo for første gang på fire år. Det ble et folkehav. Det viste tydelig hvilket samfunn den store majoriteten i Norge ønsker at vi skal ha, sier Dan Bjørke til Blikk.

– Å være i Serbia, under Beograd Pride, å se hvor mange flere som gikk i paraden i år i forhold til i fjor var enormt. Å se gleden til de som arrangerer Pride gjorde inntrykk.

Så kom paven på banen nå helt på slutten av året. Det var nok et skritt i riktig retning, men det var jo voldsomt til forbehold det måtte være for å kunne velsigne skeiv kjærlighet.

– Hvor står kampene i 2024?

– I 2024 og årene fremover er det helt klart at det er på kjønnsmangfoldet vi må jobbe. Samtidig må vi sammen jobbe for at skeive minoriteter føler tilhørighet i Norge. Jeg tror det er vanskelig for mange som kommer til Norge fra land der det ikke er lov eller akseptert å bryte med normer for kjønn eller seksualitet. Så tenker jeg at i 2024 skal inn i flere rom. Idrett, forsvaret, arbeidslivet - vi må inn å jobbe aktivt med flere miljøer i innsatsen for at vi skal bli et mer og mer inkluderende og mangfoldig samfunn.

 

 

Powered by Labrador CMS